sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Miehen toivomuksesta kahvipannulle suojapussi sekä asepussi/ laukku ommellen. Pipo ja kalsarit Pikkumiehelle...

Mies on pyydellyt nuotiopannulle jonkinlaista kuljetuspussia ja asiaa tovin haudottuani tänä aamuna päätin moisen tekoon ryhtyä tällaisin tuloksin!
 Pussin materiaalina kaksinkertainen käsityöpuuvilla a'la Eurokangas! Kankaan olen hankkinut jo jonkin aikaa sitten ja aivan tarkoituksella harmaana. Mustaa etsin muttei löytynyt. Todennäköisesti pannuun tarttuva noki mustuttaa myös pussia mutta, pestään pussi sitten!
Kuvio on tikattu samalla ompeleella jolla applikoin laakaommel kai nimeltään?
 Pannun kuvan hahmottelin ensin paperille josta sitten piirtelin tuohon! Applikoinnin kohdalle silitin tukikankaan, ettei kangas lähde repeilemää.
 Keltaisella langalla tikkasin pussin suun ajatellen nuotion liekkejä. Nyöri ja stoppari ovat vanhoista varastoista ja nyt uusio käytössä tuossa pussissa.  
Saapa nähdä mitä mies tuosta tykkää?!
 
 
Mallia otin näistä vanhoista pannuista, ovat koristeena kaapin päällä! Nämä ovat minun rakkaita aarteitani!

Joku varmaan ihmettelee, mikä ihmeen pitkä tyyny tuossa asepussien vieressä on, mutta ompelin miehen toivomuksesta pussin jolla voi esim hirvimetsällä kuljettaa asetta autossa.  Pussin sisus on pehmeää fleeceä, ettei aseet kolhiudu niin helposti kuljetuksen aikana... Pussi on tarroilla kiinni tuosta päästä ja tämän pitäisi olla kätevää metsästyksen kannalta jos joutuu siirtymään autolla paikasta toiseen usein saman jahdin aikana!
Pussin kuosi on varmaan oudohko, mutta voihan sen aina värjätä jos ei tykkää! ;>
 
Sitten se pipo...
Pikkumiehen mietteitä?!  - Äkkiä pois päästä, oli ensimmäinen reaktio!
 Hyi olkoon! Siskolle ärpätystä...Tuommosen laitto!
 Onks noi silmät vai korvat?
Tämä pipo syntyi, kun olin ensin ajatellut tehdä itselleni pipon ja huomattuani ettei kyseinen kangas riitä... No kangasta oli juuri sen verran että pipon sai saumuroitua Pikkumiehelle! 
Ulos lähtiessä pipo kuitenkin sujahti päähän, ehkä kokeileminen aikaisemmin olikin se paha juttu ei niinkän erikoinen ulkonäkö! Ja pipo on hauskan näköinen päässä!
 
 Nämä kalsarit ovat kokoa n. 86cm. Kaavana sama jota olen käyttänyt viimeisimmissä trikoo housuissa. Ainoastaan nuo etutikkaukset kikkailin tuohon katsoen mallia isoveljen kalsareista! 
Nämä oli tarkoitus tehdä isoveljelle, lahkeet kuitenkin niin kapeat ja tuo kalsari kangas  ei juuri jousta niinpä nämä eivät sitten sovikkaan hänelle! Nämä lähtevät serkkupojalle Etelä- Suomeen mikäli koko passaa...
 Malli on otettu Pojan kalsareista ja osittain sovellettu itse. Tutkailin sen verran netissä että 6/2010 Ottobre lehdessä on ollut kalsarien kaava, ilmeisesti 170cm asti! Myönnän tilasin lehden, katseltuani muutakin sisältöä! Ajattelin että poikakin saisi omat sopivat kalsarinsa näin enkä tuhlaisi koko kalsarikangasta kokeiluihin!

Lenkillä... 

 

 Puissa värit syvenevät, pakkas öiden seurauksena!
Kevätesikko kukkii syksyllä
 Ja mitä kummaa löysinkin kukkapenkistä... Kevätesikko  on aloittanut kukinnan...
 Muutenkin kukkapenkissä vielä väriloistoa, myskimalvakin täydessä kukassa. Ja näköjään ruohokin olisi hyvä vielä leikata...
 


2 kommenttia:

  1. Nuo sinun lenkki-maisemat on kyllä ihania :)

    VastaaPoista
  2. Noh! miten sen ottaa! Vaunujen kanssa ei tienvarsia etemmäs pääse. Tiiäthän sinä!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!