lauantai 28. syyskuuta 2013

Hirvestäjille hattuja, Pikkumiehelle fleece kauluri, sekä polkujen varsilta kuvattuja kummallisia sieniä...

Jipii KIITOS! Kälyn miehelle avusta tämän koneen kanssa! Nyt pääsin postailemaan omalta koneelta ja toivon ettei tämä tilttaa piiitkään aikaan! :>
Varmaan Kaikki hirvimetsällä kävijät tietävät ettei vanha punainen hattu ja liivi kelpaa lainpuitteissa metsästäjän päälle enää, vaan sen on oltava väriltään oranssi! Joten eilen "pienessä pakkorakosessa" tekaisin kolme hattua/ pipoa joiden pitäisi kelvata arvon herroille  tämän päivän jahtiin... 
Tässä Pikkumies sovittaa isin hattua! ylemmässä kuvassa näyttää pikkutontulle juostessaan peilin eteen katsomaan... Ja mikä riemu nousikaan kun hän näki itsensä hattupäässä peilistä!
 
 Ompelin kaulurin fleecestä huomattuani kuinka paljaaksi kaula jäi uudessa takissa. Kaupassa katselin ja aioin ostaakin, mutta onneksi en ostoskoriini poiminut moista sillä tähän sai käytettyä tilkkuja aika mukavasti! Taakse laitoin tarran jolla voi säätää kokoa! 
Kakkos kauluri, tähän en tarroja laittanut ja siitä tuli muutoinkin hieman epämuodostunut, mutta ajaa asiansa kaulan lämmittimenä! Kaulurit tein ihan oman mallin mukaan, paidan yläosasta hiukan mallailin ja mielessä oli kaupan kaulurin tarrasäädöt... Eka onnistui mielstäni ihan hyvin... Kakkonen on hiukka outo ja ruma.
 
Oranssin hatun jämäpaloista surauttelin porkkanoita Pikkumiehen pupulle tai siis anille!
 
Viime postauksen uusi ulkoilupuku olisi ihan ok, jos housuihin olisin laittanut fleecestä tai tikkikankaasta vuoren. Flanelli ei kauhea lämmintä ole ja olen päättänyt vapaa päivänä uudet housut kunnon vuorella surautella, ellei mitään esteitä moiselle tule! ( muuta tärkeämpää) Kun  kävin housuihin hakemassa uudet kankaat ja löysin samalla reissulla kalsarikangasta Savon Palasta... Kangasta on varmaankin 2m ja maksoi 12,- palakorissa! Joten tästä saan molemmille pojilla kalsareita suhteellisen edullisesti!
 

Kirppiksellä tuli pyörähdettyä .. ja vähän muuallakin...

 
 ja sieltä löytyi tämä Esteri Tomulan ruusu seinälautanen.
Tämä rasia ei ole kirpparilta, minun tätini oli löytänyt varastoistaan tämän ja kiikutti sen minulle, kun muisti että tykkään peltirasioista! Tähän onkin tarkoitus laittaa saumurilankoja...
 
Iisalmessa pyörähdin koulutuksessa ja se oli järjestetty tuolla Kulttuurikeskuksessa siellä olikin kaikkea kivaa mm Arabian kahvikuppi kokoelma  näytteillä ;> JES!  Maalaus-, ja veistostaidetta, jotka antoivat oman kivanlisän  koulutuspäivään! Harmittaa ettei tullut nappailtua kuvia tuota ainokaista enempää! Koulutusta täytynee hieman mietiskellä oliko anti sitä mitä hain... Mutta kivaa oli!
 

Polkujen varsilta

 
 Tällaisen toisen sienen löysin pellolta tämä on tienviereltä kuvattu, Tyttö sanoi muovisisen näköiseksi. Mutta kyllä se ihan oikea sieni on! Kumman näköinen jos joku tietää mikä on voi vinkata!!!
 Näistä sienistä oli myös ihan niiden muotojen vuoksi napsittava muutama otos!
 Muuttopuuhat ovat käynnissä jo kovasti.
 Orapihlajassa on paljon marjoja!
 Haavan lehdet ovat aika kauniin värisiä!
 Tällaiseen oranssimaljakas rykelmään olen törmännyt useampaan otteeseen! Kauniita!

 
 


5 kommenttia:

 1. Huippua,että olet taas maisemissa :) Kaulurit on tarpeen aina! Ja nuo porkkanat Anille ihanat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva olla maisemissa jälleen ja muutoinkin kiva kun kone tuli kuntoon, on sen verran kaikkean koneella hoidettavaa että elämä tuntuu hankalalle jos ei koneelta pääse minnekkään! Kaulurit tuli tehtyä pakon sanelemina, mutta säästin melkein 10,- kun tein jämäpaloista, enkä ostanut! :> Anin porkkanoihin laitoin muuten täytteeksi ne pienen pienet palaset jotka jäivät fleecestä.... Porkkanoista tuli näin aika keveitä ja luulen että pesun jälkeen ne kuivaa nopsaan!

   Poista
 2. Hyvä idea tuo fleece täytteenä :)

  VastaaPoista
 3. Upea kirppislöytö tuo seinälautanen :) Pipot ja kauluri tosi hienoja,kyllä kelpaa hirvimetsälle lähteä.Anin porkkana on ihana,miäki tuommosia haluaisin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihana löytö tuo seinälautanen! Anin porkkana on kyllä ihan helppo tehdä! varsinkin fleecestä saa nopsaan valmista. Pitkä kolmio ja pitkä sauma sitten ommellen, porkkanan naatit voi leikellä oman maun mukaisesti ja minä kiinnitin ne käsin ompelemalla.... Ompelin naattien varsia hieman ompelukoneella yhteen että kestäsivät leikissä paremmin samoin hieman alareunasta reunasta porkkana osaan, sitten vasta käsin... Sekavaa ohjetta mutta kysele lisää jos innostut ompelemaan! :D Ihan helppo juttu!

   Poista

Kiva kun piipahdit !!