sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Rengas räjähdys ja muita viikon tapahtumia...

Tuossa se nyt on, auton peräkontissa... Ja ihan oikeasti mies vaihtoi perjantai aamuna talvirenkaat autooni ja illalla töistä kotiin ajellessa rengas räjähti!
Vauhtia oli n. 80 km/h ja lisäksi huono keli...
Auto lähti heittelehtimään tiellä ja samaan aikaan alkoi kuulua kolinaa renkaiden suunnalta.
Takana oli auto ja vastaantulijoiden kaistalla myös ...
 Sain menopelini onneksi pysymään tiellä ja jopa omalla kaistalla, vaikka tuntui että se lähtee ihan väkisellä kyntämään haluamaansa suuntaan!
Sain ajettua kuitenkin kolinan säestyksellä pienen matkan päähän risteykseen, jossa nousin  katsomaan mikä siellä pitää ääntä?
 Rengas oli aivan silppuna, niinkuin tuosta kuvasta voi päätellä.

 Sitä ihmettelin ettei takana tullut autoilija huomannut mitään outoa, jatkoi vain matkaansa vaikka todennäköisesti näki kuinka autoni heittelehtii.. tai sitten luuli minun olevan liikenteessä kesärenkailla!

No yhtä kokemusta rikkaampana, mutta välistäkin olisin tämän voinut jättää!
 Itse asiassa tajusin vasta yöllä, kotiin päästyäni kuinka minulle olisi voinut käydä! Huonosti, olisin voinut ajaa nokkakolarin tai penkalta alas tms.
 Anoppi totesikin minulla olleen enkeleitä matkassa, ehkäpä niin!
Sitten lauantai eli eilinen päivä kuluikin siinä kun odottelimme kaupungilla Pikkumiehen kanssa uuden renkaan saamista!
Täytyy muuten kehua kuinka hyvää palvelua saimme Vianorilta, heillä oli pitkät jonot, (talvirenkaiden vaihdon sesonki) mutta he mahduttivat meidän rengasongelman kanssa aikatauluunsa!

Kävimme kirjastossa ja kiersimme kirppikselläkin, muttei jostain syystä oikein huvittanut kirppistely. Minulla oli hieman kipeä olo ja kaamea päänsärky
!
Tuon kuvassa olevan kattilan löysin ale laarista ja  koska se oli minusta oikein hauska päätin piristää itseäni sillä... Emalikattila ja taitaa olla Muurlan valmistama.

Aidan purkamista ja pientä pintaremonttia keittiössä...

Alkuviikosta kun ei vielä ollut luntamaassa, purimme   Pojan kanssa aidan lopun pois!
Siinä menikin yllättävän kauan ja tolpanjalkojen maasta ylös saaminen olikin urakka! Ainoastaan yksi jäi maahan sillä se katkesi. Portin pieliin valetut tolpan jalat jäivät paikalleen ja niihin on laitettava merkit ettei kukaan aja vahingossa niihin!

Piha näyttää nyt oudolle kun aita puuttuu, se rajasi pihaa mukavasti ja antoi näkö suojaa tielle päin. Toki kasvaahan tuossa nuo kuuset...

Jo keväällä olin miettinyt vanhojen keittiökaappien purkamista. Alakaapeissa oli mahdotonta säilyttää mitään, koska sinne pääsivät hiiret mellastamaan... Kaappi olikin lähinnä varastona jossa oli tavaroita joita ei koskaan tullut käytettyä ja se jouti pois turhana! 
 Keittiön työtasokin oli tehty useammasta palasesta ja nekin päätin purkaa pois! (Asia jota mies ei ymmärtäny ollenkaan)
Oli onni että aloin purkaa kaappia sillä huomasin että jääkaappi oli valuttanut vettä lattilalle ja lattialevy oli kostunut!
Mies sahasi moottorisahalla reijän lattiaan ja levy vaihdettiin! Kosteus ei ollut päässyt villoihin asti ONNEKSI! Pääsimme säikähdyksellä  ja pikkuremontilla tapahtuneesta!
Nyt olen kitannut ja  pohjamaalannut  seinän osittain!
Niin ja purinhan minä tuolta ylhäältä inhoamani verholaudan pois!
Remppa on tehtävä maaleilla ja tarvikkeilla joita on jäänyt edellisistä remonteista, eli tuon seinän väri tulee olemaan sininen/turkoosi....
Väri ei kyllä keittiöön oikein ole hyvä mutta siistimpi siitä tulee toivottavasti!

" Metsästimme" välillä talitinttiä Tytön huoneesta....
Kärpässieni oli jäätynyt ..
näistä tulee mielen aina satujen sienet!

Matkuksessa syyslomalla


 Matkuksessa käväisimme syysloman kunniaksi! Sieltä löytyi 50% alennustangosta Pojalle takki ja Pikkumiehelle toppahousut, syysrukkaset ja tarjouksesta "Haltin loskarit". Tyttölle ostettiin talvikengät Misu-Kenkäkaupasta. Niiden kohdalla oli huonoa tuuria, sillä niissä on vuori irti ja ne pitäisi palauttaa/vaihtaa! Ikeassakin oli tarkitus käydä, mutta yleensä niin rauhallinen Pikkumies hermostui täysin ja huusi loppureissun... Joten Ikeassa käynti jäi. Sieltä oli tarkoitus katsoa verhotankoa keittiöön!
 Pikkumies lainaa isoveljen lenkkareita...
Katilta saaduissa vaatteissa oli  jalispaita jonka selässä oli väärä nimi uudelle käyttäjälle... Siihen päälle liimasin/silitin H&M. ä ostetun merkin... Tuo jalispallo, pussissa on vielä kaksi muuta merkkiä joita suunnittelin pojan paitoihin.
 Eilen illalla olikin kunnon myrsky ja myräkkä!

Lunta tuli niin paljon välillä ettei läheistä metsän reunaa nähnyt lainkaan, mutta me ulkoilimme sisukkaasti! Tyttö rakensi lumiukon.
Tänä aamuna olimme ulkona jo klo 8.00. Kauhea tuuli lisäsi pakkasen purevuutta! Ilmeisesti pitää etsiä toppavaatteet.... jos keli jatkuu samanlaisena!
Edessä olisi työviikko ja luulen ettei käsitöitä kerkeä tekemään jos ei tietty maalaushommia lasketa mukaan! ;D
Täytynee tästä lähteä maalailemaan!

5 kommenttia:

 1. Onneksi ei rengasrikostsia aiheutunut sen suurempaa onnettomuutta!

  VastaaPoista
 2. Huh tuota rengashommaa :( Keittiöstä tulee ihan varmasti entistä parempi!!

  VastaaPoista
 3. Onnea tai mitäpä lie oli matkassa tosi paljon! Ja onpahan jotain kerrottavaa töissäkin näin viikonlopun jälkeen! ;D

  Keittiöstä taitaa tulla hiukan toispuolinen ja toiveena (unelmana) on ettei kaiken maailman törpöt yms pyörisi pöydillä... Yritän vähentää kaikkea epäolennaista mm tyhjiä pilttipurkkeja ...

  Huomasin että olin käyttänyt autosanaa muutama miljoona kertaa muttei tekstiä enää eilen saanutkaan korjattua...Ärsyttävää!

  VastaaPoista
 4. huolehtiva isoveli, ei niin tyttöä..., kaikkea kivaa sinulla !T: ohikulkija

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!