sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Marimekon Kompottikankaasta hame, velourpaita äidille, aidan purkamista ja arkea...

Marimekon kompottikankaasta hame.
 Hame valmistui eilen illalla ( ompelin pitkin päivää Pikkumiehen touhujen mukaan) ja tämä onnistui aika hyvin, tosin huomasin että etupuolelta en ollut napannut kuvaa. Otin kuvan sitten tänään päivällä, kun Pikkumies oli kerennyt hametta rypistellä... mutta...
 Minun oli tarkoitus tehdä Marimekon Oodi kankaasta tällainen hame mutta en löytänyt kangaspalaa inspiraation iskiessä/ kun olisin sitä tarvinnut. (Kangas löytyi sen jälkeen kun etsin jo jotain aivan muuta ja olin leikannut tuon kankaan palasiksi.)
 Tyypillistä minulle ;D säheltäminen siis!
Hameen kaavan löysin Ottobre woman lehdestä 5/2013 ja hameen malli on On-Trend.
 En tiedä oikaisinko jossakin kohdin mutta hameen tekeminen oli helppoa, sain jopa vuorikankaan paikalleen ilman suurempia ongelmia samoin vetoketju asettui melko mukavasti paikalleen.
Tässä hame pikkumiehen käsittelyn jälkeen rypisteltynä... 
 Hameessa olevan taskun suu, näyttää tuolle.
 Minusta hameessa on kivat syksyiset värit! Luulen ettei vastaan tule hyvin montaa samanlaista hametta ! :D
Tuota kompottikangasta on muuten  muissakin väreissä, kaikki olisivat aika ihanania vaihtoehtoja...
 
 
 Pitihän sitä myös paita tehdä...
 Siitäkään en kunnon kuvia ottanut, mutta kerran vielä saumurin kanssa kokeilua ja ihme juttu se tikkasi melkein koko paidan ihan hyvin....  
Hiukan hassuja kuvia ja paita näyttää todellla ryppyiselle anteeksi! Mutta kaavan löysin samaisesta lehdestä kuin tuon hameen kaavan ja Kaavan nimi on Pine Green se oli valmistteu jerseystä, minun paitani puuvilla velourista.
 Hihoja jouduin lyhentämään hiukan, kankaan loppuessa kesken, mutta en oikeastaan koskaan käytä pitkähihaisia paitoja joten lyhentyminen ei haitaa lainkaan!
Kankaan valitsin koska se sopi mielestäni täydellisesti tuohon hameeseen ja väri  on minusta aivan ihanan vihreä.
Kangasta pyöritellessä tuli mieleen  rahkasammaleen värit ja se kuinka ihanana pehmeälle se näyttää ja tuntuu.
Paidassa muutamia ompeluvirheitä mm framilon nauha ei asettunut aivan niinkuin piti ja nuo muotoilut eivät ihan osuneet sinne minne piti, mutta luulen ettei kukaan huomaa mitään jos en kerro asiasta! Eli framilon nauhan ompelua on opeteltava vielä. Tuossa lehdessä olisi muutama muukin kiva juttu joita voisi kokeilla ommella...
 

Aidan purkamista ja arkea


Pikkumieskin piirteli kaavoja...Äidin apuna:>
 
Poika oli tehnyt luistin kassin koulussa. Löytyi reppua tyhjennettäessä sieltä pohjalta ja on aika ryppyinen... Koko vaikutta oikein passelille kaikkia varusteita ajatellen! Minusta oikein hyvä kassi ja tarpeeseen, vaikka poika inhoaa tekstiilityötä...
 
 
Myös tässä aidan purku urakassa pikkuinen oli oikein reippaana auttamassa! niinkuin näkyy siellä jakoavain heiluu käsissä!
Purku urakka etenee aika hitaasti, sillä olen irrotellut ruuvit ja pultit jotka saan irti laudoista. ( Mies ei tiennyt mitään tästä  prijektista ja hiukka jännitin mitähän sanoo kun palaa kotiin hirvestys reissulta palattuaan.. ilmeisesti kuitenkin hyvillään aktiivisuudestani...)
Ja oikeasti aidan jonka tarkoitus on olla turva pikkuiselle, mutta onkin itse riski joutaa purkaa pois! Laudat ja tolpat olivat niin lahoja etten tarvinnut kuin hieman nojailla aitaan ja rymskis se kaatui osaksi, tapahtuma vauhdittikin päätöstäni purkaa moinen laho hökötys pois!
 
 Kävin eilen kylässä ja sain sieltä mukaani nämä aarteet! Arvasin etten saisi itse pitää tuota Sarah Kay rasiaa. Tyttö näki sen ja omi sen omiin käyttötarkoituksiinsa!
Myös nämä vaatteet sain, kiitos  Kati! Tosin
noiden raidallisten T-paitojen kohdalla mietin otanko mutta siinä ne nyt nököttää. Hassua että merkkipaidat (Lego) näyttivät paljon huonommin ommelluille kuin Lidlin T-paita.... Niinpä ei se hieno ja kallis merkki todellakana takaa hyvää laatua aina! 
 
 Noissa puissa oli lehdet vielä muutama päivä sitten, orava kiikkui nissä!
 Lenkkeilimme suunnalla jossa tulee käytyä harvemmin!
 Maa oli osittain kuurassa kohdissa joihin aurinko ei paistanut! Taivas on aivan upean värinen!
 Tämäkin kultaherukanlehti piti ikuistaa.
Kai Pikkumies on nähnyt minut muutaman kerran tämän ääressä! ;D

1 kommentti:

  1. Tosi hienot ja hyvin onnistuneet Kompotti-hame ja velour-paita! Minäkin haluan :) Se taitaa tuo Sarah Kay olla teidän molempien juttu!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!