lauantai 5. lokakuuta 2013

Saumojen teippausta, välikausihousut numero 3...

 Välikausihousut jotka piti tehdä koska aiemmin tekemäni olivatkin todella kylmät...Ja pikkumies meinasi paleltua ne jalassa... Ja täytynee todeta että voin nostaa itselleni hattua näiden housujen suhteen! Voisi sanoa että melkein nappi suoritus!
 Mutta siitä saumojen teippailusta... Olen aiemmin teipannut yhden kerran ja silloin teippailu jäi oikeastaan tuonne lahkeiden alaosien teippaukseen, koska koin että liian vaikeaa minulle. Nyt päätin kuitenkin kaivaa esille Kangastukusta hankkimani saumateipin ja kokeilla onnistuisinko paremmin.
Ilmeisesti hieman paremmin nukuttu yö ja ensimmäisen kokeilun oppien jälkeen, oli jäänyt oikeasti mieleen jotaikin ja onnistuin...
Vinkkinä sille joka haluaa teipata saumoja, ainakin tuo minun saumateippini tarttui väärinpäin laitettuna leivinpaperiin jonka läpi sitä silittelin. Eli teippi tuntuu hieman erilaiselle ala-, ja yläpuolelta. Sileämpi puoli tulee ylöspäin ja hieman nahkeampipuoli ottaa kiinni "sulaa" kankaaseen jonka täytyy olla tietysti pinnoitettu!
Käytin hankalissa kohdissa patakinnasta apuna mm haaraosa (patakintaan voi laittaa sinne housujen sisään ja pitää kankaan ja sauman suorana) jolloin sain silitettyä myös kohdan jossa tikkaus ei ole suora, tässä voisi hihasilityslauta olla myös hyvä apuväline. Muutaman kerran huomasin kankaan menevän ryppyyn mutta teippi venyy hiukan lämpimänä jos saumaa ja kangasta venyttää.
 Tässä lahkeensuu vielä vaiheessa!
 Housut jalassa, kaavana Ottopre 1/2007 samettihousujen kaava. Josta jätin taskut ja kaikki ylimääräiset koristeompeleet pois. Koko 86cm, lahkeen suissa tein hieman pidemmät noista päällyskankaan lahkeista, koska laitoin sinne kuminauhat ja tietysti sisäpuolelle laitoin vuoreksi paksuhkoa fleeceä. (Jospa pIkkumies näillä tarkenisi paremmin ulkona, ettei vielä toppapukuun tarvitsisi turvautua).
Tässä housut sisäpuolelta. Kaikki saumanvarat  jäivät tuonne sisäpuolelle, asia johon olen erittäin tyytyväinen. Näyttävät siisteille myös sisäpuolelta.
 Olkaimet ovatkin sitten omaa viritelmää täysin, Eurokankaasta hankin tuollaista leveää kuminauhaa, joka on varmaankin tarkoitettu housujen lahkeisiin lumistoppariksi. Ajattelin että olkaimet pysyvät paremmin ylhäällä kun siellä on hieman kumia pinnassa. Sitten etsin ompelutarvikevarastoistani jotain millä tuon kiinnityksen saisi tehtyä (oli  mielikuva jonkinlaisista soljista), mutta koska en löytänyt niitä enkä halunnut laittaa nappeja, eikä  sitten löytänyt muuta kuin tarranauhaa.
 Päätin kokeilla sillä tuota kiinnitystä.
 Olkainten päihin ompelin laakaompeleella nuo tarranauhan palaset, Jostain syystä ompelukone teki erittäin rumaa jälkeä...Ja harmittelin ettei tullut valittua mustaa lankaa, ruma ommel ei olisi näkynyt, noin pahasti Ompelin siis turkoosilla.
 (Päällyskangas ja tuo sisäpuolen fleece ovat Eurokankaan palakoreista pengottuja.) Parempi heijastin nauhakin oli päässyt loppumaan,mutta pienet pätkät kirpparilta ostettua nauhaa oli jäljellä ja sen ompelin taitteella tuonne lahkeisiin. Ainakin kuvissa heijastin näkyy jonkin verran!
 

Sysky tulloo ja syysmyrskyt siinä sivussa

 
Tänään melkoinen tuuli riepotteli puita ja lennätti lehtiä.
 
ä
Ilmeisesti täytynee liittyä google + palveluun jos haluaa picasan kautta tänne valokuvia laittaa... Huomasin tätä postausta tehdessäni että valokuvani olivat hävinneet? Onko muillakin sama ongelma?
 Tuija tiputtaa "havujaan" mitäpä lie. Läheltä katsottuna tulee mieleen neulottu pinta.
Ruusunmarjoja, tulee mieleen joskus kauan sitten koulussa tarjottu ruusunmarjakeitto jota oli aina ohrauunipuuron kanssa tarjolla! Nam!


3 kommenttia:

 1. Hienot on housut! Google+ systeemissä oon minä,mut en siitä mitään tajua :D

  VastaaPoista
 2. Juu, nyt voin itsekin olla melkein täysin tyytyväinen noihin. Kai se on pakko google+ mennä jos meinaa tätä blogia pitää. Valokuvien kanssa pelaaminen on niin paljon hankalampaa suoraan koneelta...?! Täytynee testata vielä, vanhat valokuvat ovat sitten ilmeisesti jossain googlella, koska ainakaan eilen en niitä nähnyt/löytänyt? Harmittaa! Minusta olisi ollut kiva olla ihan oman nimimerkin takana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua näistä mitään,mutta kuvat jaan aina google+,niin sitten ne menee bloggerin kansioon. Vissiin asiat vaan tapahtuu ja en tajua miks :D

   Poista

Kiva kun piipahdit !!