torstai 10. lokakuuta 2013

Farkkukankaasta syksyksi laukku, housujen muokkausta, maisemia!

 Kirpparilta ostamani kangastilkkupussi sisälsi farkkukankaan palasen josta sain idean ommella itselleni syksyksi uuden kassin. Samettikankaan palanen oli myös samassa pussissa, joka muuten maksoi 2,- ja olen jo tehnyt pussista löytämästäni trikoosta pipon itselleni ja kankaita olisi vielä jäljellä jokunen tilkku...  Aiemmin ompelemani kassit ovat ajankohtaan liian kesäisiä ja vaaleita. Joten ilmiselvä tilaus kassin ompelemiselle....
Kassin vuorena on myös kirpparilta hamstratut "retro" Marimekon kankaat. Vetoketjukin on peräisin kirpparilta, josta olin ostanut summamutikassa kasan vetoketjua pilkkahintaan. Vetoketjunkin sain paikalleen aika hyvin, mistä pitänee olla ylpeä... Onnistuu minulla niin harvoin.
 
Kassissa on  tavallaan kaksi puolta/lokeroa tavaroille. Ajattelin että on helpompi löytää etsimänsä, kun eivät kaikki pyöri samassa osassa laukkua. Avaimille laitoin ruudullisesta kanttinauhasta lenkin, ettei ne aina ole eksyksissä ja hukassa kassin pohjalla. Tänään koe käytin ja totesin käyttökelpoiseksi tekeleeksi! ;D
Tosin tasku olisi laukun ulkopuolella ollut ihan hyvä kaikelle pikkutavaralle mutta... se jäi sitten tekemättä. Heijastinnauhaa laitoin tuohon olkahihnaan pienen pätkän, kun en aina muista heijastinta ottaa roikkumaan takkiin tai laukkuun, löytyypähän jostain pieni pilkahdus! 
 
Pikkumiehelle olin jo aiemmin ostanut kirppikseltä nämä housut, enkä ollut huomannut että niiden kuminauha oli jo mennyt rikki tai venähtänyt.
Se joka joskus on kurkannut tuonne housun kauluksen syövereihin tietää että on todella iso työ vaihtaa uusi kuminauha vanhan tilalle, joten
minä leikkkasin vanhan vyötärökaitaleen pois ja ompelin tilalle harmaasta resorista uuden, jonka sisään laitoin kuminauhaa.
 

Maisemia  
Kaksi ylintä järvimaisema kuvaa ovat samasta rannasta n. 10min sisällä kuvattuja, huomaa kuinka nopeasti valo häviää auringon laskettua.
 
 Kotona kuvailin aamulla kuunliljoja
 Äitienpäivä ruusukin aikoo vielä kukkia.. Ei taida keretä aukaista tätä nuppuaan. Harmi!
 Pikkumiehen kanssa ihastelimme oravaa joka keikkui hiekkalaatikon yläpuolella koivussa ilmeisesti talitintin seurana.
 Takapihalla näkyy myös syksy, mutta tuo Ranskalainen lehtikuusi ei ole menettänyt väriään vielä.  Mies oli saanut muutaman taimen ja hänelle oli sanottu ettei ne todennäköisesti kasva näillä leveyksillä mutta mitäs vielä tuossa näkyy kasvavan.
 ( Kuvittelin ettei se oikeasti kasvaisi vaan paleltuisi ja annoin miehen istuttaa sen tuohon pihan laitaan. En tykkää lehtikuusesta pihassa minusta se on ruma talvella!)
 Hmmm no koska on noin sitkeä kasvakoon rauhassa... 
 Nämä eivät olleet kadonneetkaan, niinkuin luulin. Meillä kasvaa muutamssa kohdin marja-aroniaa!
Tuossa etualalla näkyy kukkapenkki, myskimalvat ovat täydessä kukassa vielä, samoin kurkkuyrtti ja keltakukkainen kärhö myös. Ruusuissa oli nuppuja mutta ne ovat muuttuneet ruskehtaviksi. Kai liian kylmää ja kosteaa. Tässä pihan osassa ei ilmeisesti pakkanen ollut käynyt, tuon sireenin takana auton tuulilasi on ollut jo muutamaan kertaan jäässä aamulla töihin lähtiessä!

Pikkumies hienostelee

 
 Siskon piti laittaa kukkapinnit hiuksiin..
Sitten he ihastelivat peilistä lopputulosta... Peilistä näkyy että on ahkerasti käytössä, täytynee pyyhkäistä puhtaaksi :D
 
 

 
Ulkona on hämärää...ja se saa tytön lisäksi minutkin sytyttämään kynttilöitä.
 Tämä kynttilälyhty on yksi suosikeistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!