perjantai 1. marraskuuta 2013

Sairastuvalla Applikoidaan lintuja...

Applikoitu lintu neulospaidassa

 Saumurin ollessa käyttökelvoton, surruuttelin ompelukoneella kirpparilta löytämästäni raita neuloksesta itselleni piristykseksi paidan. Tuota neulosta tutkailtuani, huomasin että sitä voi käyttää kumminpäin vaan vaatteessa. Kudottu jotenkin niin että on kuin olisi kaksinkertainen kangas hyppysissä.
Paidan kaavana oli naisten ottobren joku tavallisen trikoo paidan kaava, mutta tapani mukaan lyhensin hihoja, niin että ovat 3/4 pituiset ja helmaa levensin reilusti.
Paidan helman ompelin ensin ihan vain käänteellä, mutta siitä tuli mielestäni hassu ja leikkasin käänteen pois ja kanttasin sen tuolla ruskealla resorilla, niin että se pussittaa hiukan. Itse ihastuin tekeleeseeni, niin että yhden kaupunkireissun paita on jo ollut päällä! JA ensiviikolla aion laittaa tämän töihin! :D 
Niin, meillä on Pikkumies sairaana, nuha, yskä ja mahatauti... Mikäpä lie nimeltään tämä sairaus? Töistä olen ollut poissa ja olen yrittänyt hoitaa äkäistä pikkuista! Isommillakin lapsilla on flunssaa ja kremppaa...
 
Kremppaa on ollut ompelukoneessakin, se tippui lattialla kantokahva edellä ja se kahva tietty painui sisään.... Tänään käytin sen huollossa, jossa onneksi kone saatiin korjattua pikavauhtia ja sen pitäisi pelata kuin unelma nyt... Täytynee kokeilla! Onneksi korjaus ei maksanut niin  paljoa
 kuin pelkäsin muutamalla kympillä selvisin tästä säikähdyksestä!
 

Kirppiksellä käväisin keskiviikkona ja kankaiden yöstä tilaamani hullutukset saapuivat

Sieltä löytyi tuollainen metalli penaali ja Marimekon "Sonja " kangas, jota kuvittelin ensin oodiksi! Kotona tajusin ettei se ollutkaan, mutta eipä hätää eiköhän tällekkin palalle jotain käyttöä löydy!
 
Siis Majapuulta tilasin tuota kaakeli joustofroteeta ajatuksella itselle pitkähihainen ja tuo norppakangas lähti värien vuoksi tilaukseen mukaan! Mussukoilta tilasin jo aiemmin nuo jerseyt ja innostuksen kipinän sain kewa kokeilee blogin hehkutuksesta. Tuo musikantit jersey oli todella edullista ja tilasin lisäksi samasta firmasta kaksi yöpaitaa /siis tunikaa meidän neidille samaisesta kuosista. ( Ovat kuulemma aivan poikien värisiä ja liian lapsellisia!) Minusta kangas on ihanaa!
Polttelisi päästä ompelemaan mutta se saumurin onneton... Katsotaan poltteleeko niin paljon että alan ommella ompelukoneella... ;D
 
 Tyttö käväisi kaverinsa synttäreillä ja teki kivan kortin juhlan sankarille! Pakettiin laittoi samanlaisia perhosia koristeeksi.
 

Alku viikosta jaksettiin puuhailla pihalla ja lenkkeilläkin 

 
Lumet hävisivät ja kuravaatteile olisi käyttöä. Totesin kuitenkin noiden ompelemieni vaatteiden pitävän oikeasti vettä ja jätin kuraskit pois! Katsotaan lähteekö takki puhtaaksi pyyhkimällä... Pikkumies oli niin iloinen päästessään taas kottikärriensä kimppuun!
 
Pakkas aamuna on kaunista! Eikä tarvitse varoa kuraa!


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tuo lintu-paita!! Toivottavasti sairastelu loppuisi tähän! Terveisin eilen kaari-oksennuksia väistellyt

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa ne kaaret sielläkin loppuisi! Meillä näyttää nyt hiukka paremmalle ja huomenna olisi tarkoitus töihin mennä!

      Poista

Kiva kun piipahdit !!