tiistai 26. marraskuuta 2013

Molla ja Masa sekä ensi palellukseen merinovilla lapaset

Molla sai kaverikseen Masan, kaava löytyi uusimmasta Suuri Käsityö lehdestä  (11/2013). Mollan essumekko myös samaisessa lehdessä.
 Masan asu omaa suunnittelua. Molempien hiukset ompelin kiinni, poiketen lehden ohjeesta. Hiukset ovat fleecestä, jota oli juuri sopiva pala jäljellä. Vartalon kangas on lakanasta peräisin...
 Kasvot piirsin kangastussilla.
 Molla sai myös kakkos asun vanhan paitapuseron hihasta, kaulus ja nappilaista olivat valmiina, ainoastaan käsille leikkasin reijät jotka huolittelin koriste ompeleella, helman huolittelin myös koristeompeleella. 
Molla sai ruokaa pikkumiehen toimesta, melko pian valmistumisen jälkeen.
Jostain syystä mollasta tulee mieleen lapsuuden mummola ja ukkila reissut jossa oli myös lakanakankaasta tehty "Molla." Muistelen että se oli lelu joka tuli etsittyä siellä käydessä...
 
 Viikonloppuna oli Kuopio hallissa Savolaisten Suurmarkkinat ja siellä oli Sampsukan koju josta ostin merinovillaneulosta....
 Ajatuksella tehdä siitä kintaita...  Pikkumiehen sormet ja kädet ovat jäässä jo hetken ulkoilun jälkeen ja ajattelin tällaisten kintaiden auttavan asiaan...
 Kintaat ovat omalla mallilla tehdyt ja ne ovat kaksinkertaista neulosta. Eivät kuitenkaan tarpeeksi lämpimät ulkoillessa vaikka  pienellä on topparukkasetkin.
 Jo 30 min ulkoilu -5 asteen pakkasessa saa kädet jäähän, siis aivan oikeasti!( Kädet ovat jääkylmät kyynärpäihin saakka ja aivan punaiset)
 Mitenhän me ulkoillaan kun pakkasta on -15? Niin ja ulkoilumme tarkoittaa sitä että me liikumme eikä pikkumies istu rattaissa tuota aikaa! Ilmeisesti ulkoilua on lyhennettävä.... Vai olisiko ideoita käsien lämpimänä pitämiseen?
 
Lunta maassa ja pakkasta.. Aurinkokin pilkistää hetken metsän yllä. Vielä noin kuukausi ja vähitellen alkaa päivä pidentyä JIPII!!!!


2 kommenttia:

  1. Hauskat mollat! En kyllä keksi muuta kuin ne Ruskovillan lapaset sinne rukkasten alle. Minkälaiset rukkaset pojalla on? Suosittelen vain ja ainoastaan Elsa Pitkäsen valmistamia. Sellaset oli mullakin pienenä ;) Varmaan Prisma ainakin myy niitä. Oisko mitään järkee tehä pienelle sellaset ranteen lämmittimet myös siitä merinovillasta?

    VastaaPoista
  2. No, kokeiltiin vanhoja lampaankarva rukkasia ja kädet olivatkin ihmeen lämpimät... Eli taidetaan mennä niillä, merinovillaa on vielä toinen isompi palanen joten mietin osaisinko tehdä siitä villapuvun, vetoketjun laitto vaan hirvittää kun neulos on niin joustavaa! Nuo uudemman postauksen jutut tein niistä tilkuista joita jäi lapas kokeilun myötä! tekisi mieli tehdä myös itselle jotain tuosta neuloksesta, mutta sitä ei ole tarpeeksi.

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!