sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Fleece,- ja neuloslapasia kasapäin!


 Menneellä viikolla huomasin tytön kulkevan paljain käsin koulussa.... Kyselin miksi ei ole lapaset kädessä, kuulemma hävinneet ?!
MYSTINEN JUTTU!!! Meillä on ilmeisesti vaatekomero tai naulakko joka käyttää ravinnokseen lapasia, villasukkia, pipoja yms....
No tästä huolimatta, ompelukone surisemaan että saadaan lapasia lasten ja äidin käteen. Niin tosin nämä ei ole neulottuja mutta kai nämäkin lämmittää?
 Olen nimittäin aika hidas neuloja.. joten ompelukoneella on joutuisa tehdä näitä.
Kaavan piirtelin vanhasta paripuolesta fleecekäsineestä!
Vihreisiin laitoin kuminauhan kiristämään liikaa väljyyttä pois, samoin noissa mustaraidallisissa on kuminauhaa käden selkäpuolella pätkä. Nuo beige musta raidalliset ovat samaa kangasta josta tein lintupaidan ( kts. edellinen postaus) Kangas tuntui kivalle kädessä ja näissä käytinkin kangasta molemmin päin, toiset lapasista ovat vuoritetut.
 Niin siis kaikissa on vuorena fleeceä. Tilkkukorista löysin kettujoustofroteen ja pilvivelourin lopun. Joustofroteesta taitaisi riittää vielä pikkumiehelle lapasiin!
 
Juu, no tyttö tuumasi lapasten olevan niin lapsellisia  ettei hän niitä ainakaan käytä... Päätin tehdä vielä toisen erän mustasta polarfleecestä ja punaisten kangas on peräisin  kirpparilta ostetusta liivistä.  Musta fleece on Eurokankaasta ja sitä olisi vielä palanen...
Täytynee myöntää että tämä touhu alkoi mauístaa puulle, noiden viimeisten kohdalla!
Täytynee hieman pitää taukoa näiden telkemisessa! Ja ei taida olla tarvettakaan aivan heti...
 

Tänään sumuista

 
 Tänään aamun valjettua huomasimme että ilmassa on sumua aika reippaasti!
 Olimme pikkumiehen kanssa ulkoilemassa jo klo 8.00. Hopeahärkki pilkistää aika mukavasti silmiin kivikkopenkistä. 
Tintit hyppivät koirankopilla ja tuntuu että sirkutusta kuuluu koko ajan. Ilmeisesti ovat porukalla ruuan haussa!

2 kommenttia:

 1. Huisin paljon on lapasia syntynyt! Minä opastin vkonloppuna yksien fleece-lapasten ompelussa,joten kaipa se ois sitten ihan ite ommeltava myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoja ja suhteellisen nopeita tehdä! Onneksi! Teki mieli applikoidakin jotain,mutta nuo isommat eivät taida sitten varsinkaan käteensä sellaisia hanskoja laittaa! Tekisi mieli ommella pienimmällekin vara/kauppa hanskat... Ehkäpä loppuviikosta tai tulevana viikonloppuna!
   Jos materiaalia on tee vaan näkyy aina tarvetta olevan! Harmittaa kun laitoin lahjoitettaviin vaatteisiin fleecejä.. Olisi ollu hieman erikoisempia värejä lapasissa!

   Poista

Kiva kun piipahdit !!