sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ostin sitten uuden kannettavan koneen entisen pöytämallin tilalle... Talous tietty kiristyy, mutta kyllä sen huomaa että kone ei ole käytössä monestakin asiasta: eli pankkiasioiden hoito vaikeutuu, lasten harrastuksiin ilmoittautumiset, yms on vaikeaa sillä kaikki tapahtuu netissä. Kun ei ole konetta käytössä soittelet toisten lasten vanhemmille käyt pankissa tai sellaisen henkilön luona jolla on kone ja yhteydet ulkomaailmaan... Meilläkin lähin pankki sijaitsee 13km päässä... No se siitä, paitsi että lapset ovat riemuissaan päästessä rämppäämään konetta, niin kuin  äitikin!!!!!!
Tässä siililapaset jotka neuloin jo viime joulun seutuun, oli liikkumiskielto kun pikkumies olisi halunnut tulla maailmaan hiukka liian aikaisin... Lapasten neulominen oli työn ja tuskan takana sormista hävisi tunto, ilmeisesti oli turvotusta. Eli neulomiseen meni ainakin kuukausi ja tuon valkoisen langan kanssa taiteilu oli vaikeaa... Neuleesta tuli osittain kireää ja siksi nämä jäivät pukinkontista pois. Viettivät kaapinperukoilla talvihorroksessa  kunnes muutama viikko sitten tein siileille silmät, viiksiä tyttö ei halunnut, painavat kuulemma inhottavasti!

 

 Tässä toinen siileistä on kellahtanut selälleen, tuo valkoinen lanka on muistaakseni Tangofani tms, vyöte on hävinnyt ja kyseessä oli langan loppu.

Tässä on kuva sisäpuolelta, neule ei näy kunnolla, mutta tuolta löytyy todella tiukkaa ja sitten valkoisen neuleen reunoissa löysää....neuletta siis.

Kirjastosta otin lainaan Huovutus, hieroen, rullaten ja pistellen kirjan tekijöinä Tuulikki Talvitie ja Vuokko Tammi. Sain kipinän kokeilla huovutusta ja tekele alla.... Varastoista löytyi vihreää piipunrassia ja useampaa väriä huovutusvillaa... Eli tuo villa on pyöritetty rassi.n ympärille ja pistelty huovutusneulalla
 Tässä mukana jo kaksi väriä ja mielestäni näyttää jopa kissalle!


 
 Näissä kahdessa viimeiosessä kuvassa näkyy vielä viimeistely ompelin viikset ja tassuihin kynnet tms näkyvät kylläkin huonosti, lankana käytin tavallista ompelulankaa, nämä olisi voinut tehdä myös villasta pistellen, siis nuo kynnet... ei viiksiä.


Tässä meidän kissa herra, joka toimi esikuvana huovutukseen ja ilmeisesti ei halunnut itsestään otettavan tunnistettavaa kuvaa.


 Syksyn lehtiän tuossa pakkasen kourissa nyt keli onkin jo lämpimän puolella, tuntuu pitkälle tämä syksy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!