torstai 7. maaliskuuta 2013

Taaperolle pöllö villasukat, tuunaus into taaperon vaatteiden suhteen jatkuu!

Muutama päivä sitten ollessani yövuorossa oli niin hiljaista, että ehdin katsella blogeja ja bongasin sieltä pöllökuvioiset sukat. Pöllön ohje oli sitten alkuperäisin ruttunutun blogista, minä kuitenkin löysin blogin, jossa sitä oli sovelluttu lapsen sukkiin. Kyseinen ohje ei sitten heti löytynyt linkitettäväksi mutta onneksi sattumalta löytyi... joten...

ONNEKSI löysin kyseisen sukkien ohjeen, ne ovat Maitotytön blogista ja alkuperäinen pöllö olikin niinkuin epäilinkin Ruttu-nutulta! Jos joku haluaa kyseisen pöllön ohjeen neuletta varten löytyy tuolta Ruttu-nutun linkin takaa!

No joka tapauksessa, minulla oli lankaa ja puikot mukana koska olin ajatellut että jos on hiljaista neulon sukat tai lapaset pikkumiehelle. Siis ja jos käsi/kädet antavat myöten... Meinaa näes hävitä tunto muutamasta sormesta kun neulon.) No huomaa myös ettei aamulla klo 3 aloitettu projekti ja huomio kyky ole parhaita...saatikka se mistä jonkun ohjeen katsoo jää mieleen! :>

Pöllö villasukat 7-veljestä langasta

Sukat ovat juuri ja juuri jalkaan sopivat pikkumiehelle, mutta nämä tietty venyvät. Neuloin  7-veljestä kerän lopuista nämä ja lankaa jäi vielä... Puikollaan oli 8 silmää tuo kuvio on sen verran tiukka että pienentää sukan varsiosaa sopivasti 1vuotiaan jalkaan. Tuohon päälle neuloin vielä joustin neuletta ja sukan kärjen kavennus on varmaan monelle  tuttu lapasten kärjestä! kantapää kaksinkertainen tietty. Siis oma malli kuviota lukuun ottamatta. Toiset sukat ovat vielä työn alla... Katsotaan milloin saan ne valmiiksi, sillä niistä teen hitusen suuremmat.

Taaperon vaatteiden tuunaus jatkuu!

Tutan vanhat siniset housut olisko koko 80cm? Muodon muutoksessa, ensin meinasin näihin aplikoida kuvan mutta sitten päätin että onhan nämä ihan kivat ilman ylimääräisiä kuviakin, kankaassa kiva kuvio! Eli yläosa irti ja tilalle resori, sitten lahkeensuista kuminauhat pois ja resosia tilalle!
 Tutan junatrikoo potkari koko alun perin 74cm. Hmm ja nämä olivat uudet, tätä kuosia kuolasin monta kertaa, nyt löytönä Anttilan poistokorissa 5,- Heti ajattelin että teen näistä housut, kuminauha vyötärölle ja lahkeensuihin resorit ja näistä tuli paljon paremmat meidän käyttöön!

Lahkeensuu resoreista tarkoituksella todella pitkät, jos pikkumies ei kauheasti ruokailu tottumuksiaan ja kasvuaan muuta nämä sopivat pitkään... No hukkapalaa jäi tuon yläosan verran, mutta jos olis pieni tyttö voisi tehdä liivihameen?! Vai oisko ehdotuksia?

Tossujen valmistus

Tässä vielä tossujen tekoa, eli jalkateräosa irti housuista ja resorista tuollainen sopiva kappale siihen. eli saa olla reilu tuo resorin pituus saa kääntää sitten kun ovat jalassa!
 Resori viriteään tuohon kiinni ja ommellaan.
 Ja lopputuloksena tossu.
Tässä omistajan/ käyttäjän jalassa... näihin on tarkoitus laittaa liukuesteet, kunhan tarvikkeet löytyvät... onneksi sen verran reilut että mahtuu. Resori on peräisin Jättirätistä.

Kävelyllä

Pajunkissoja on näkynyt siellä täällä jo ainakin parin viikon ajan.

 Oravalla on ollut kiire, näkyy jäniskin loikkineen...
Oravalla hyvät oltavat? Oksat taipuvat käpyjen painosta.
 

Olisiko tästä mennyt kauris? Nyt en ole niistä tehnyt havaintoja pitkään aikaan, toivottavasti ilvekset eivät ole vieneet laumaa sillä niitäkin liikkuu lähistölllä. Talosta 200m päässä jäljet hangella, muutaman viikon välein. Tarkistaisiko reviiriään, vai liekö sattumaa. Harmi kun ei tullut otettua jäljistä kuvaa, näkyi aivan selvään pyöreät kissan tassut.

 Hangen kimallusta pakkasessa!
Norkkoja lepässä, kevät tulossa merkeistä päätellen. Kuvien ottamisesta muutama päivä, nyt ainakin meillä tuli uutta lunta ja on ollut kovaa tuulta!

2 kommenttia:

  1. Ihanat sukat ja nuo siniset housut ihan huiput :) Taitaa olla kasarit? Meillä oli viime viikolla ilves mennyt taas talon ja autotallin välistä,ihan sama reitti kuin 5v sitten :O

    VastaaPoista
  2. Voi olla että ovat kasarit, ei oo aavistustakaan. Kangas aika hyvässä kunnossa ja jo kun sain ne käsiini mietin mitähä näille tekis. Sukista tuli vaan turhan pienet :<, ei meikän käsi tykkäää tuosta neulomisesta. Teilläki aika läheltä kulkee ilvekset, ei kivaa.

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!