maanantai 18. maaliskuuta 2013

Vaude mitkä revontulet!

Revontulet kauempana, puiden takana

Valkoisena

Metsän rajassa

revontulet 17.3.2013 n. klo 20.00 melkein kohtisuoraan ylhäällä

Ne liikkuvat ja muuttavat muotoa


Eilen illalla koirien pissityslenkillä ollessani huomasin aluksi taivaalla oudon pilven, jota sitten tuli katseltua uudelleen hetken päästä.( Jostain syystä tuli tällä kertaa tiirailtua muuallekin kuin maahan!) Siinäpä olikin revontulet! Täytynee sanoa että näissä kuvissa vain häivähdys siiitä millainen esitys eilen illalla oli. Ilmeisesti yksi juova tulia oli juuri meidän talon päällä, sillä näytti siltä että taivaalta tulee jonkinlaisia säteitä ja ne ympäröivät meidät pihalla katselijat taivaalta käsin. Kuulostaa varmaan oudolle, mutta HIENOA OLI!
Värejä valkeasta, vihreän kautta punaiseen oli havaittavissa klo 20.00 tienoilla! Jos olisi ollut mahdollisuus mennä vielä myöhemmin ulos olisi voinut saada mahdollisesti yhtähienoja kuvia kuin mediassa esitetyt. No paitsi tietty kamera asettaa tiettyjä rajoitteita!

Vihreä pörrötakki tekoturkiksesta.

 Tässä yläkuvassa näkyy takin oikeaväri!
 Takin ompelin samoilla kaavoilla kuin maastokuvioisen taaperon takin. No leikkasin kyllä vähän reilumman ja tämä voisi olla n. kokoa 90cm. Takkiin käytin vanhan vetoketjun joka ikävä kyllä näkyy rumasti ja on väriltään tummansininen. erottuukin kuvassa vallan hyvin.
 Hihansuihin lisäsin resorit, ovat tuollaista mintunväristä vihreää.


Vuoreksi takkiin laitoin Eurokankaasta ostettua halppisvuorta jossa vanu, 3,90-,/ m Ja tuo tekoturkis myös samasta liikkeestä tekoturkispöydästä. Tuo ajatus  muhi päässäni jo vuodenvaihteen tienoilla, mutta toteutus pääsi liikkeelle vasta eilen.
Pörrötakki päällä

 Tässä ei ehkä niin onnellinen sovituskuva!

Takin huppu tupsasti silmille ja siitä tuli itku! Sitä ennen malli toimi hyvässä yhteistyössä! ;>  Ja niin kuin kuvassa näkyy on kasvunvaraa! Takin väristä tuli mieleen pehmeä rahkasammalmatto, eli pystyisi varmaankin maastoutumaan hyvin sammalikkoon. Vaikka tarkoitus takkia on käyttää syksyllä /keväällä asiointivaatteena!
 
Juu, vetoketjun ompeleminen tuottaa edelleen hankaluutta, täytyy varmaan keksiä jokin muu kohde johon sitä harjoittelisi. Tuo takin kangas oli lisäksi aivan julmetun paksua ommella ja ompelukone meinasi sanoa sopimuksen irti! Paksuimmat kohdat jouduin ompelemaan käsin! Toivotaan että kestää!
 

Lisää villasukkia!


Pikkumiehelle tuli neulottua vielä palmikkovillasukat. Jostain syystä en osaa neuloa tarpeeksi isoja, nytkin teräosa olisi saanut olla pidempi ja tarkoitus oli tehdä näistä reilummat. Silmukoita puikollaan oli 7 ja palmikko kuvion tein 14 silmukalla!


Kuvausassistentti kiirehti paikalle asettelemaan sukkia paremmin
 Tässä ne ovat heitetty vapaalla kädellä roskaiselle matolle!
 Tässä tarjotaan lähikuvaan!
 Ahaa ei vieläkään tarpeeksi lähellä
 Noustaan hiukka ylemmäs!
 


Ja sitten tarjoillaan sukkia hiukka lähempää! Ja sitten äiti ottikin sukat jatko käsittelyyn!
 
Jarruvillasukat

Näistä sukista tein sitten jarrusukat, kokeillaan miten tuo aine villasukan pohjassa viihtyy ja pysyy! Nyt ovat sukat kuivumassa huomiseen ja kuvausasistentti päiväunilla!

 

Pikatuunaus, bodysta paita!

 Neppariosa nipsis napsis irti ja resoria tilalle! Bodyn sain Romusta utta blogin Katilta! Kiitos! Tuon leikatun alaaosan laitan talteen ja siitä voisi sitten tehdä aplikoinnin johonkin vaatteeseen!

2 kommenttia:

 1. Hieno hieno takki! Väri ihan ihana :) Ja boby-tuunaukset on niin ihanan helppoja ja niistä tulee näköjään aina hienoja,tuo näyttää ihan paidalta,siis kaupan paidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita näyttää kyllä ihan hyvälle, laitoin hiukka reilumman resorin ja se oli niistä kirppislöytö pusseista, ei tullut tuunaukselle montaa senttiä hintaa! Siihen pörrökankaan väriin minä ihastuinkin, mutta en taida enää ainakaan noin paksua kangasta hankkia. ompelukone nimittäin oikeasti ei suostunut ompelemaan, vaikka neula olikin älyttömän paksu! kuului vain semmonen ääni että kohta kärähtää kone jos yritän jatkaa, tiiät varmaan mitä tarkotan!? (jurina)
   Näittekö te revontulia? Harmitti kun en saanu parempia kuvia, oli nimittäin todella hienon näköstä ja isommat lapsetkin ihastelivat ja ihmettelivät! olivat aivan "päänpäällä."

   Poista

Kiva kun piipahdit !!