sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Tytölle tilkuista päiväpeite.

Tällaista päiväpeittoa on tullut väkerrettyä viime ajat, kotitöiden, lasten hoidon ja työssä käynnin lisäksi. Tuo keskellä oleva kangas on valmiiksi tuollaista tilkkutyöpainatuksella olevaa, eli tuo jossa vaaleanpunaista ja turkoosia... Muuten olen peiton ommellut tilkuista.
Elikäs en leikannut kankaita valmiiksi vaan tein ihan sen mukaan tilkkuja kun työhön näytti sopivan. Yläreuna on taitteella pyykkinarulla ja näyttää siksi kapeammalle kun alareuna, vaikka ovat tosiasiassa saman levyisiä. Kokoa tällä työllä on 204x 143cm. Tyttö halusi maatuskoita päiväpeittoon ja niitä on pieni raita/ kaitale toisessa reunassa. Yritin ottaa repimällä toisenkin kaitaleen kyseistä kangasta mutta painatus oli täysin vino ja toisen pään maatuskoista tuli osittain päättömiä. Onneksi huomasin ennen kuin olin repäissyt koko kaitaleen ja osan kankaasta sain pelastettua, peittoon en kuitenkaan sitä sitten halunnut laittaa. Peiton reunat huolittelin siniruudullisella vinokanttinauhalla.
Tässä peitosta kuva hiukan eri kulmasta.

Ja tässä keskuskappaleesta kuvaa. Ihana kangas, mutta niin hintava metrihinta oli etten kerta kaikkiaan raskinut ostaa enempää.

Huonolaatuinen kuva ja kangaskin taitaa olla rypyssä, vaikka kankaat olen silittänyt...


Tällaisia maatuskoita peiton laidassa katselee. Ai, peiton tikkasin osittain kangastilkkujen mukaan, niin ettei vanu lähde kasautumaan pesussa. Tikkaukset ei kuvissa näy valitettavasti. Vanussa oli tausta kangas valmiina minusta on helpompaa niin.
 

Kirpparilta

 
Eli kirppis vilhelmiina on työmatkani varrella ja tulee poikettua sinne silloin tällöin. Viime poikkeaminen oli antoisa. Löysin ompelutarvikkeita ja kankaita edullisesti. Kuva puhukoon puolestaan!
No jos nyt kuitenkin kerron miksi niin innoissani olen :>!
Tuolla taustalla on maastokuvioista tuulipuku/ulkoilupuku kangasta, kankaan tausta on hopean värinen ja luulen että siinä on jonkin lainen käsittely. Kangasta on 1m x 152cm, tästä saa vaikka mitä, hintakaan ei paha 4,-!
Sitten violetti trikoo 70cm x 140cm, hita oli 2,-
Tuo puuvillahevoskangas 150 x 90cm, 1,50,- , keltainen vuorikangas 106 x 145cm 2,- ja vetoketjut 0,50,- kipale ja tuo vinonauha 2m pätkissä 1,-
Lisäksi sain vielä vihertävää villakangasta yli 2,20m,
 9,- se riippuukin tuolla narulla odottamassa kuivumista. Siitä olisi tarkoitus tehdä takki, jollakin helpolla kaavalla. Kaavoja olen katsellut valmiiksi, sillä ostin viimesyksynä keittovillaa, josta en ole vielä ommelllut sitä takkia epäonnistumisen pelossa. Nyt olisi edullista kangasta josta voisi tehdä koetakin. Saa nähdä milloin innostuu :> Ja nyt ostamani kangas on väriltään oliivinvihreää, ei ihan omin väri, mutta voisihan sitä kokeilla värjätä jos koevedoksesta tulee hyvä ja mieluinen!
 
Miten on, onko joku muukin löytänyt edullisia käsityötarvikkeita ja uskaltanut ostaa niitä? Sillä kirpparilla, ilmeisesti tarvikkeiden omistaja puhui ettei niitä uskalla kukaan ostaa ja tosiaan tarvikkeet olivat olleet jo muutaman viikon aika koskemattoman näköisinä (Ihailin villakangasta ja trikoota jo muutama viikko sitten,) Vai eikö ihmiset ompele? Voihan kankaita käyttää askartelussakin materiaalina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!