sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Softshell takista housut ja rukkaset ja trikookangas hullutus!

Laitan tähän eka kuvan lopputuloksesta. Eli tein Pojan softshell takista Pikkumiehelle housut ja rukkaset! Rukkasista ei nyt sitten olekaan tuon parempaa kuvaa, mutta rukkasen kämmen ja sormiosa tehty ihan kurarukkasen mallilla ja resorin laitoin että hanska pysyy kädessä paremmin. Ajatus resorista tuli Romusta uutta blogista.
Tässä pojan takki kokonaisena ja se oli kokoa 146cm. Takissa vetoketju meni rikki ja ensin yritin purkaa takista vetoketjun pois (ajatuksella vaihtaa vetska, mutta onneksi tulin järkiini suhteellisen nopeasti)  mutta luovuin ajatuksesta purettuani 15min ja todettuani ettei ehkä kannata. En kuitenkaan voinut ajatella että kangasta olisin heittänyt suinpäin hukkaan ja hihoja katsellessani sain ajatuksen tehdä pikkumiehelle hihoista pihahousut.

Hihat leikattuna ja sommiteltuna housun malliin...

Hihansuissa tai sitten nyttemmin lahkeensuissa on ohutta fleegeä. pysyypähän kumpparit jalassa paremmin, kun en jalkarenksuja laittanut lainkaan näihin.
Housut ovat suhteellisen kapeaa mallia, mutta pikkumies on niin hoikkanen että housut mahtuvat hyvin päälle. Ja äippä laittoi vielä kaiken lisäksi vähän leveähkön kuminauhan vyötärölle ja joka on hiukka löysä, tuleepahan käytettyä henkseleitä näiden kanssa. Nämä pöksyt menevät noin 80 cm pituiselle pikkukaverille.
Pikkumies ei nyt sovitustuulella joten jätän sovituskuvan ottamatta. ;>


Trikookankaita

Kuvausassistentti ei ollut tälläkään kertaa tyytyväinen kankaiden esille laittoon joten...Vai liekko äiti niin hidas, ettei pikkumiehen hermo pidä tilanteessa ja yrittääkin kiirehtiä äippää näin ottamaan ne kuvat nopeammin!!  Eli nuo ylläolevat kankaat tilasin ompelun ihanuus kaupasta, siellä ne olivat edullisimpia. Toimitus tuli muuten tosi nopeasti, eli seuraavana päivänä tilauksesta! Kiitos vaan!


Lillestoffin Talot trikoo
Pikkumiehen suosikiksi nousi tämä talo trikoo. Sitä halittiin ja koetettiin laittaa päähän. Maistettiin myös hiukan, josko tuo hyvää olisi syötynä...

Lillestoffin Kettu trikoo
Tämä yllä oleva kettu trikoo vei minun sydämen kokonaan. Aivan ihana kuvio!



Tätä ötökkä trikoota tilasin ihan sen takia että pikkumies sai siitä tehdyn bodyn ja housut lahjaksi naapureilta kun syntyi! Kuosi on mielestäni hauska eikä ainakaan tylsä!

 Ja lisää kankaita


Tämä yllä oleva kasa tuli tilattua sitten Fabriinasta, osa kankaista oli alennuksessa joten niitä olikin sitten "pakko tilata." Enkä nyt ole aikoihin täydentänytkään kangasvarastoja, joita on hyvä olla jos sattuu inspiraatio iskemään! (Iskee suhteellisen usein ;>) Tuolla kuvassa mukana kahta resoria (niistä ei sitten kuvia muuten) suklaanruskeaa ja  oranssi-turkoosi raidallista Hilcon valmistamaa.
No tässä tilaus asiassa tuli hölmöiltyä sen verran että olisihan tuota voinut kysyä joltakulta tutulta olisiko kiinnostunut tilaamaan ko. liikkeistä kankaita. Postikulut olisi menneet puoliksi... mutta tyhmyydestä sakotetaan... vai mitenkä se nyt menikään? Ai meinas unohtua toimitus oli Fabriinallakin nopea, pakettin sain 2 päivänä tilauksesta!
Vaikka ainahan innosta tutisevana parikin päivää tuntuu pitkille odottaa...
Majapuun, Apinapuu joustofrotee Kuosin suunnittelija Leena Renko
Tätä froteeta oli aikomus tilata jo aiemmin, mutta silloin se tuntui niin kalliille ja nyt se sattui olemaan alessa! Minun suosikki!
Kiitos Kati kun johdatit minut joustofroteen maailmaan! Nää on I-H-A-N-I-A!!! 


Ja taas äiti hidastelee otetaanpa kangas pois! Hahaa!!!





Eläinten lento

Fantit trikoo suunnittelija Michals Stoffecke
Tämä norsutrikoo on myös aika kiva...Vaikka itselle t-paidaksi.
Lillestoffin  Viikingit trikoo
Assistentti taas, nyt äippä kerkesi onneksi ottaa kuvan...Käsi jo vaihtamassa kangasta!
Lillestoffin  Viikingit trikoo
Kivaa tämäkin, empä varmaan olisikaan tilannut jos en olisi tykännyt! Tuo ylemmän kuvan väri lähempänä totuutta!


Rollin` Stars suunnittelija Michals Stoffecke
Nämä turkoosit tähdet harmaalla pohjalla käy vaikka minkälaisen trikoon pariksi. Tästä voisi tehdä myös pelkästään jonkin vaatteen..

Kevään merkkejä


Ensimmäiset leskenlehdet nähtiin 19.4 Samana päivänä kuulimme myös peipposen laulua! Vuosi sitten samat havainnot jo 12.4.
 Pengalin ruusu on selvinnyt talvesta kasvatus alustassaan... Nyt se pitäisi saada kukkapenkkiin!
 Tällaiset alut narsisisseissa!

Kevään merkkeihin kuuluu myös se että kylvän sarviorvokkeja!


Kaksi aivan ihanaa väriä... ja niinku huomaatte tuossa siemenpussissa vain muutama siemen joten tarkka saa olla että sattuvat mullan joukkoon!
 Kylvöastioina tuollaiset sinkkiastiat ja mini kasvihuone.
Lisäksi tuli laitettua kurkkuyrttiä ja japaninhumalaa, vai onko sellasta olemassakaan? Toivottavasti lähtisivät itämään ja näistä muutaman taimen saisi! Tuo kurkkuyrtti minulle uusi tuttavuus, toivottavasti vastaa odotuksia. Olisi tarkoituis sitä kukkien joukkoon laittaa...


2 kommenttia:

  1. Kankaita!!!! Sekoisin jos ois pätäkkää ;) Muutamia ihan huikeita tuolla ompelun ihanuudessa

    VastaaPoista
  2. No, niinku kangas määrästä huomaat minä sekosin täysin, tosin kankaat on 0,5m paloja...

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!