keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Pöllö applikaatio pipossa ja helpon trikoo tuubihuivin ohje

Pikkumies sai tarpeekseen sovittelusta ja heitti pipon eteisen lattialle. Alla olevat  kuva sarja menee takaperin ajallisesti...

Pöllö applikaatio pipossa
Tein toisen pipon vielä pikkumiehelle, koko on hiukka reilumpi ja applikoin siihen pöllön. ( Malli ilman kaavaa leikattu) Pöllön vartalo on joustofroteeta, siivet ja silmät trikoosta ja nokka velourista. Jalat on ommeltu keltaisella ompelulangalla tiuhalla applikointi ompeleella. Hattu on kaksinkertainen ja sisäpuoli on samaa trikoota kun päällyspuoli.

Lopputulosta katsoessani en sitten kauhean tyytyväinen ollut, koska nuo pöllön siivet uppoaa tuon pipon perusväriin. Minulla olisi ollut harmaata velouria, joka olisi käynyt oivallisesti hatuksi,. pöllökin olisi siitä erottunut paljon paremmin!


 Pois päästä ja äkkiä.
 Vielä päässä, tässä kylläkin käsi hamuaa hatun reunaa!
 Hattua ihallaan olohuoneen matolla ja isoveli esittelee komeaa mustelmaa sääressä. Kuulema oli hypännyt kiikusta...
 Pimeä lähikuva pöllöstä.
Epäselväkuva koko piposta...

Tuubihuivin ohje

Trikoo levitettynä
En tiedä onko tämmöselle tarvetta mutta jospa tästä on jollekin iloa! (minulla oli sanallinen ohje edellisessä postauksessa, mutta tein itselleni tuubin ja ajattelin tehdä ohjeen ihan kuvien kera) Jos joku tämän avulla saa tuubin tehtyä olis kiva jos laittaisit linkin kommenttilaatikkoon... Helppoakin helpompaa ompelua!

Kuvan kangas on viskoositrikoota sitä on tuollainen kaitale, eli kankaan leveys joka on n. 140cm, korkeus kankaalla n.50cm. Jokainen voi sitten itse mittailla mikä tuntuu sopivan kokoiselle kaulassa... Tämä kangas on Eurokankaan 5,-/kg laarista ilmeisesti tuon värjäytymän takia eli nuo vaaleanpunaiset läikät.
 Kaitale käännetään kaksinkerroin niin että nurjapuoli on ulkona ja ommellaan tuo pitkä sivu joustavalla ompeleella. Minä ajelin saumurilla.
Tässä kangas ommeltu putkeksi ja olen kääntänyt oikean puolen putkesta ulkopuolelle.  Sitten laitetaan nuo saumakohdat vastakkain niin että nurjapuoli on ulkopuolella kangas on hieman kierteellä, eli kankaan nurjapuoli on päälläpäin putken päissä, saat näin sauman sisäpuolelle!

Näyttää varmaan oudolle mytylle, mutta yläkuvassa oikealla näkyy kankaan oikea puoli ja vasemmalla näkyy kankaan sisäpuoli... eli kun putken päät yhdistetään ja ommellaan tarpeeksi pitkälle pitäisi ompeluksen näyttää suurinpiirtein tältä. Itse ompelen niin pitkälle kuin mahdollista koska päälle tulevaa saumaa jää näin vain pieni pätkä max 10cm.

 Kun olet ommellut kankaan renkaaksi jää siihen tuollainen pieni aukko joka ommellaan sitten päältäpäin ompelukoneella, itse ompelen suoralla ompeleella ja näkymättömän sauman saa varmaakin ihan käsin ompelemalla. (kankaan pitää olla sen laatuista ettei purkaannu helposti.
Tuubin pitäisi olla valmis...! Ilmeisesti tuubihuivin ohje löytyy Suurikäsityö lehdestä jostakin numerosta.. mutta sitä en käsiini ole saanut!

Surun päivä

 

Tytön Täplä kissa jouduttiin lopettamaan. Ilmeisesti se oli jäänyt auton tönäisemäksi ja takajalka oli poikki. Täplää käytettiin eläinlääkärissä ja kahden lääkärin mielipide oli ollut ettei jalkaa kannata lähteä leikkaamaan, koska mitään takuuta ei sen paranemisesta voitu antaa. Ikää tällä herralla olisi tullut tulevana juhannuksena 3 vuotta.


4 kommenttia:

  1. Olen etsinyt ohjetta tuubihuivin tekoon ja nyt luulen onnistuvani, kiitos!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!