perjantai 26. huhtikuuta 2013

Harmaa valkoinen hame kotikäyttöön, liian väritöntä? Beigeä raitaa T-paitaan

 
Hame kokeilu... Ei tämä nyt ihan mennyt niin kuin kuvitelmissa oli, mutta kai tämä ei nyt ihan pilallekkaan mennyt. Tällaiseen päätelmään päädyin. 
Kaavoja ei tässä käytetty ja mittavirheitäkin tuli mm. vyötärölle olin saanut mittaa melkein 10cm enemmän kuin todellisuudessa olikaan, mikä tietty positiivista kun nyt puhun omasta vyötäröstäni... 
En vaan oikein ymmärrä miten olin mitannut niin väärin, siis mittanauhalla ja sitten vyötärökaitaletta sovitellessani olin jostain syystä mitannut samoin, koska virhe tuli ilmi vasta kun olin ommellut vyötärökaitaleen ja hame osan toisiinsa kiinni. Niinpä jouduin tekemään vyötärönauhaan   muotolaskokset. Nuo vekit ovat tarkoituksella antamassa helmaosalle väljyyttä.
 
 Tässä tuli harjoiteltua myös tuota vetoketjun ompelua ja ihmeen hyvin onnistuin tuollaisen piilovetoketjun ompelemaan, pientä vedätystä mutta menköön. Napinläpeä harjoittelin myös...

 

...se onnistui joten kuten.
Vyötärökaitaleessa olisi pitänyt käyttää jämäkämpää tukikangasta, sillä kaitaleesta tuli hieman lepsuntuntuinen. Jospa tämä kuitenkin kesän pysyisi koossa! 
Ja sattuihan minulle vahinkokin, en sattunut tukikangasta silittäessäni katsomaan kuinka kuumalla silitänkään ja tukikangas taisi olla keinokuitua sillä se suli rauhan pohjaan ja ikävästi kankaaseen... Mitä ei kyllä huomaa, onneksi. Rauhan pohjankin sain putsattua, eikä siitä huomaa vahinkoa! :>No oppia ikä kaikki!
 
Laskokset ompelin kiinni n.10 cm matkalta.

 
Lähikuvaa alosan kankaasta. Nämä kankaat olin hankkinut tilkkutyötä varten, joka jäi sitten toteuttamatta, koska kyseiset värit eivät enää miellyttäneetkään. Kankaat on hankittu Eurokankaasta ja ovat 100% puuvillaa. Mainiota ainetta kesähameeseen.

Beige raitapaita

 
Tämä beige musta raitapaita oli tarkoitus antaa mummolle lahjaksi, mutta kuvaa katsoessani tulin toisiin ajatuksiin. Tuo etupuoli on tehty kahdesta tilkusta ja ainakin kuvassa se näkyy häiritsevästi tuollaisena röpelöraitana. Trikoo on peräisin samaisesta kirpparipussista mistä aiemmin esittelemäni raitatrikoo paidat on tehty. Kauluskin näyttää kuvasa oudolle, mutta olen siihen tyytyväinen! Paidan mallina käytin vanhaa yöpaitaa, toki helmaosaa hieman lyhyemmäksi jätin.

Tulee mieleen myös tuosta beigestä väristä muutaman päivän takainen keskustelu tytön kanssa. Hän tuli koulusta kotiin ja näki minulla vanhat beigenväriset jumppahousut, parkaisu  - Mitä ihmettä sinulla äiti on päällä, herätti minut miettimään miksi ylipäätään olin joskus sellaiset tullut ostaneeksi... Sillä en niitä juurikaan pidä ja oikeasti onhan  ne aivan kauhean näköiset. Ilmeisesti kauempaa katsottaessa voisi luulla ettei ole housuja jalassa lainkaan... HUOH! Mikä vaate moka äidille onkaan sattunut jälleen kerran.

Onneksi joskus on tullut tehtyä näitä 3D -kortteja varastoon.  Tähän en enää lisäillyt kimalteita vaan rajasin metallipuuväreillä kortin laidat ja kukka osion. Hienompi olisi varmaan tullut jos olis onnittelun laittanut tarralla. Kortin aihe kuitenkin sopi mielestäni keväiseen synttärikorttiin!

Lintuja lenkipolun varrella

Kurkia kevät pellolla.

Lenkkipolun varrella eilen oli kurkia. Aikaisempina vuosina kurkia on pesinyt aika lähellä ja joku vuosi saimme seurata pikkukurkien kasvamista ja elämää.  

Nuo kaksi pistettä taisivat olla heinäsorsia.Synkkiä puita ja taivasta. Hameen värimaailmaa? Tästä kuvasta vierähti hetki ja alkoi satamaan rankasti vettä!
Koti pihaan päästyäni sade loppui ja huomasin sadepisarat narsissien lehdillä, aivan ihanan  keväistä vihreää sateen jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!