keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Raita trikoo palojen tuhoamisvimma ja applikointia ettei raidat kävis tylsäks.

Applikoitu pupu, ankkuri ja sateenvarjo

Pupu applikointi

Raitapaitoja tuli tehtyä useita ja mietin millä niitä hiukan piristäisin ja saisi ne erinäköisiksi... Eli tuo raitatrikoo on peräisin kirppikseltä. Trikoo oli kaitaleina, joista olen käyttänyt pisimmät ja ne joista sai tehtyä 86 cm paitoja suoraan ilman suurempaa kikkailua. Tuon pupu paidan helmaan jouduin laittamaan mustaa samaisesta pussista peräisin olevaa trikoota jatkoksi. Kaava sama kuin edellisessä postauksessa olevissa paidoissa. Pupun on tarkoitus esittää myyrä satujen pupua, katsoin kuvan täältä ja piirtelin mallista sitten oman pupun.
Poika tuumasi pupu paidasta, että siitä  tuli ihan hieno :>, paljon sanottu meidän kohta 11 vuotiaalta. Applikointiin käytin muuten ruskeaa velouria, mustaa ja valkoista trikoota.

Sateenvarjo apilikointi
T-paitaan applikoin pikku Myyn sateenvarjon. Tytöllä on huoneensa ovessa pikku Myy leijailemassa sateenvarjolla, joka siinä on punainen. Samainen kuva taitaa löytyä jostakin muumi mukista. Tuolla yläkuvassa paita näyttää ryppyiseltä ja varmaan onkin sitä, sillä en silittänyt näitä paitoja. Tässä applikoinnissa keltaista velouria ja mustaa trikoota.

 Tässä kolmas applikointini, punainen ankkuri trikoosta. Malli aivan omaa käsialaa.
Ankkuri applikointi

Huomaathan myös hienot raitapaitaan sointuvat shortsit ;>!
 T-paitojen lisäksi tein shortsit ja tuollaiset pitkälahkeiset trikoohousut kaikkiin ompeluksiin käytin kankaiden jämiä. Housujen kaava sama kuin edellisessä postauksessa. Hiukka noista pitkälahkeisista tulee mieleen pitkänlahkeen kalsarit, mutta jos pikkumies ne huolii päällys housuiks mikäs siinä.
 Kaikki tekemäni paidat, paitsi että olen aikaisemmin tehnyt samasta raitakankaasta pöllö applikaatio paidan.
 Yksi paita hävisi kuvasta
 Pikkumies sovittaa...
Sitten oli vielä paita johon en tehnyt applikointia, sen sommittelin pienemmistä paloista. Raidat eivät ihan kohdakkain osuneet, vauhdissa ei luulisi sitä kenenkään huomaavan. Kauluksen ja hihansuihin käytin samaa trikoota kuin itse paidassa.
Vielä olisi muutama kaitale ja palanen samaa kangasta kovin on riittoisaa. Täytyy varmaan tehdä vielä muutama t-paita tuota samaa kokoa...

 Helppo tuubihuivi trikoosta

Tuubihuivi tähti trikoosta

Hiukka huono kuva, mutta tyttö olisi halunnut mustapohjaisesta tähti trikoosta iotselleen tuubihuivin, minull akuitenkin oli silloin omat suunnitelmat sen kankaan suhteen ja ostin sitten tähtitrikoota 0,5m levyisen palan. T'ämä ompelus on tehty ihan omalla mallilla, eli ompelin saumurilla trikoon pitkät sivut yhteen putkeksi käänsin esille oikean puolen ja ompelin putken päät yhteen nurjalta puolelta niin että putki yhdistyi päistään. Näin pystysaumaan jäi n. 10 cm aukko jonka ompelin päältäpäin ompelukoneella. Ja tuubi oli valmis!  Itseasiassa olisi voinut olla hiukan lyhyempi menee tytön kaulaan kolminkertaisena! 

4 kommenttia:

 1. Kävin kurkkimuksella :-) Kylläpäs oli mainioita tuotoksia! Eikä malleissakaan mitään vikaa... ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan mallien ja tuotosten puolesta, kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ihan olen tyytyväinen lopputulokseen ja jos ei tytölle kelpaa, voisin käyttää itse ja jos käy niin ettei enää huvita käyttää itse, voi saumat leikata auki ja tehdä kankaasta ihan muuta.

   Poista

Kiva kun piipahdit !!