maanantai 19. elokuuta 2013

Lepakkohihainen paita, kukkaro ja retkeilyä laavulla.

Lepakkohihainen paita tekeytyi ja muhi mielessäni muutaman päivän ajan, Eurokankaan palaarista löytämäni kiva kukkakangas, jonkinlaista sekoite trikoota (tulee mieleen elävästi 80 -luvun loppu ja 90 -luvun alun vaatteet ja kuosit ;D) Vauhditti paidan tekemistä. Kaavoja en käyttänyt leikkelin vain kankaan, niin että en tarvinnut ommella saumaa tuonne paidan yläosaan lainkaan, leikkelin sinne vain kaula-aukon! Tuo paita joustaa nyt hiukka väärään suuntaan mutta ajattelin kokeilla miten se käyttäytyy sitten päällä ja pesujen myötä! Ainakin ekojen pesujen jälkeen paita tuntuu hyvälle ja laskeutuu mukavasti.
 Ehkä tässä näkyy tuo lepakkohiha parhaiten? Minusta tästä paidasta tuli hauska ja aijon käyttää sitä töissä... Sanoipa meidän neiti muotiasiantuntija mitä vaan... ;>
Lepakkohihainen paita
Kaula aukkoon laitoin normaalisti resorin kokoamaan tuota reilua kangasmäärää ja kaula aukosta tuli hieman liian suuri se kiristää myös aika hyvin sen sopivaksi! Helmaan laitoin hieman reilumman  levyisen resorin pitämään paidan helman alhaalla! 

Kukkaro/ pussukkaKuosi minusta ihana, mutta onnistuin pilaamaan lukkokehyksen naputtelemalla sen niin ettei sen lukko pysy enää kiinni... Olenkin miettinyt auttaisiko tuohon mikään, kokeilin jo taivutella pihdeillä lukko-osia, mutta se ei tuottanut tulosta! Jos jollakulla on idea miten saisin lukon pitämään hiukan olisin onnellinen! Ajatus oli ottaa tämä käyttöön laukun pikkutavaroille. (Niille kynille ja kaikelle muulle pikkusälälle mitä laukussani kuljettelen)!  Tuo päällyskangas on Kangastukun puuvillakangasta, joku retrokukka taisi kuosin nimi olla... Sisuskangas maatuskakangasta Eurokankaasta ja tuo ruudullinen nauha on peräisin kirppikseltä.
 

Retki laavulle

 Laavu sijaitsee pienen luonnonsuojelu alueen reunassa. isompien lasten ollessa pieniä kävimme täällä usein paistamassa makkaraa ja katselemassa luonnon ihmeitä. Oli pitkästä aikaa kiva käydä katselemassa paikkaa ja pikkumieskin nautti ainakin siitä makkarasta jos ei sitten muusta niin paljoa!


Tuli räiskyy nuotiossa savu hiljaa leijailee. Ja nyt illan tummetessa metsä meille kuiskailee... Itseasiassa oikeastikin meidän laavulla ollessa alkoi hämärtää ja sade yllätti meidät, onneksi makkarat oli paisteltu jo ja olimme lähdössä kotiin... 

Lapset löysivät kivan leikkipaikan koko konkkaronkka olivat tuossa lautojen päällä välillä... Harmaalle näytti ilma jo silloin...
Onneksi kerkesimme kävellä pienen pätkän luontopolkua ja näimme siellä tällaisia juttuja! Sitten loppuikin kamerasta akku ja missasimme muutaman kivan kuvattavan jutun, mutta ehkäpä sitten seuraavalla kerralla.... 
 

4 kommenttia:

 1. Tuo leppakohiha on tosi hieno ja sopii sulle mainiosti :)

  VastaaPoista
 2. Eikä ollut vaikea tehdä... valmistui n. 15min... :D

  VastaaPoista
 3. Ihania luontokuvia! Kukkaronkehyksien kanssa olen joskus itsekin tapellut, niitä kun on vaikea saada kauniisti paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D! Voin allekirjoittaa tuon viiemeisen kyllä, ensimmäiset kehykset sain paikalleen varmaankin aloittelijan tuurilla!

   Poista

Kiva kun piipahdit !!