lauantai 3. elokuuta 2013

Tytölle yöpaitoja, kissa ja sieni applikoinnit Pikkumiehen paitoihin.

Applikoitu kissa
Tyttö valitteli aikansa yöpaitojen  puutetta ja tartuin saumuriin eilen illalla kaksin käsin iloisena siitä että saan ommella tytölle jotakin hieman erilaista, applikointejakin suunnittelin, mutta tyttö tyrmäsi ne täysin! Tuohon hihattomaan olin ajatellut Tipiä, mutta taitanee jäädä pikkumiehen paitoihin Tipit yms. ( Ei onneksi ole niin ronkeli ainakaan vielä vaatteidensa suhteen ja äidinkin ompelemat kelpaavat)... No ehkäpä kuvat joissa tyttö on sitten yöpaidat päällä tuo esille onnistumiseni asteen...

Kangas on kuulemma aivan kauheaa ja paitojenmallit aivan karseita yms... huh huh! Tuo hihaton paita on hiukka lyhyt ja siihen oli tarkoitus laittaa helmaosaan röyhelö jostakin muusta sävyyn sopivasta kankaasta, se ei oikein innostanut ja kyselin sitten olisiko  esim, hyvä jos tekisin shortsit tuon pariksi? Ei oikein Tyttö äidin ajatuksille lämmennyt! Ilmoitti myös ettei ale aikomusta vaatteita pitää. -No yritin sanoa ettei niitä kukaan näe jos kotona yö aikaan pidät, saanee nähdä löytyykö ko. vaatteet koskaan pyykin joukosta.
Onneksi Pikkumies nautti kissa paidastaan jonka tein yöpaita kankaiden jämistä! Koko n 80cm ja kaavaan en ollut laittanut mistä olen sen piirellyt...Perusmalli siis. Resosorit myös jämäpaloista valkattuja. Tuo trikoo on Nanson kilotrikoita jonka ostin Savon palasta jonkin aikaa sitten, tarkoitus oli siitä jo aiemmin ne yöpaidat ommella... Hinta tuolla palalla taisi muuten olla n. 12,- ja ompelin siitä 4 vaatetta!

Mielstäni onnistuin hyvin tuon kissan ompelussa, idea tuli kun kävin Romusta uutta blogin Katin luona kylässä. Hän oli ommellut vauvan myssyjä sieni retki velourista, jossa kuvituksena oli kissoja ja kärpässieniä. (Pienen tutkiskelun jälkeen sieniretki kankaan suunnittelijakin löytyi eli Leena Rengon käsialaa näyttäisi olevan, olenpa tainnut applikoida muitakin hänen kankaan pohjalta tulleita ideoita) Eli voisi varmaan sanoa että pidän hänen tyylistään... ;D Pikkumies oli oikein tyytyväinen uuteen t-paitaansa!
 
 Yrittipä sovitella sisikon uusia yöpaitojakin päälleen ;D
Sitten se sienipaita...Ensimmäinen kaulus meni pipariksi ja leikkelin sen pois ja laitoin reilumman resorin tilalle! Ihan perinteisin menetelmin, koska kaula aukosta olisi tullut valtavan suuri ilman tuota reilua resoria!
  Ylimmässä kuvassa paidan kaulus näyttää oudolle, mutta se jäi vain mutkalle. Eteen tuli pieni vekki jonka sitten peitin tuolla mato applikoinnilla. Eli nuo applikoinnit leikkasin sieni joustofroteetilkusta joka jäi tähteeksi aiemmin ompelemistani vaatteista.
 
Pikkumies käveli ja käsitteli märin käsin paitaa, muutoin kankaassa ei ole tuollaisia tahroja! Katsotaan tuleeko tästä yöpaita vai mikä... Pikkumiehellä olisi yövaatteiden tarvis ja kovasti olen suunnitellut niiden tekemistä...
Jospa tästä tilkkukangaskasasta saisi niitä yö vaatteita tehtyä, eli sain Nämä samalla vierailulla Katilta, väärää väriä heillle koko kasa! Itse ajattelin ommella muutamat koe vaatteet ja sitten kokeilla pesukonevärjäystä... En ole koskaan värjännyt vaatteita!

Vadelma murupiirakka

 Siis toisin sanoen  olen tehnyt muutakin kuin ommellut. Poimin pikkumiehen nukkuessa puutarha vadelmat ja päätin tehdä osasta piirakkaa, jonka alkuperä löytyy täältä Kakkutaikurin blogista!  Hyvää oli ilman vanilja kastikettakin...

Kukkasia

 Tuo ruusun avautuminen kestää ja kestää. Nyt kuitenkin nupun värit näkyvät jo...
Pikkumiehen väsytys lenkillä... Kuvailtiin marjoja ja maisemia!

2 kommenttia:

  1. Taitaa olla tytöt sukua keskenään,vaateongelmat sen viimeistään paljastaa ;) Aivan älyttömän hieno tuli tuosta kissa-aplikoinnista!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, silmiin olis tietty voinu laittaa vielä heijastus täpät. Ei ehkä olis noin tuijottava katse kisulla! Pikkumies tykkää ja se on hyvä se!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!