lauantai 24. elokuuta 2013

Trikootilkuista paitoja Pikkumiehelle. Näimme metsopoikueen sekä jälleen kivoja kukkasia...

 
 Innostuin tekemään trikootilkuista paitoja pikkumiehelle. Oikeastaan tarvetta moisille ei ollut, mutta koska tilkuissa oli sen verran kangasta, että niitä sopivasti yhdistelemäällä sai aikaan 80cm paitoja päätin kuitenkin sitä kokoa tehdä kahden paidan verran lisää. Paapiin sienitrikoo poltteli sormisssani ja päätin itselleni paita leikatessa että tästä yritän tehdä myös Pikkumiehelle paidan tai pipon... Paidan kaava löytyi Ottobre 1/2005 lehdestä ja taisi olla vauva T-paita nimeltään. Hieman vaihtelua ihan peruspaitaan tuolla minulle uudella kauluksen rakenteella.
 Tässä pikkumiehellä yllään paita, mutta tuo alaosa näytti turhan tyhjälle ja siihen sitten laitoin lisää sieniä...
Siroteliimaa apuna käyttäen. Voiko tätä tapaa sanoa applikoinniksi? En tiedä.
 Sienet leikkasin talteen pitkästä kankaan suirusta josta sitten löytyikin useampi kokonainen sieni...En muistanutkaan miten tarkka puuhaa tuo liimaminen onkaan, liimajauhetta meni vaikka minnekkä, mutta onneksi löysin maalarinteippiä jonka avulla poimin ylimääräisen liimajauheen pois. Parempi olisi käyttää varmaan normaalia teippiharjaa, mutta en sitä sitten onnistunut löytämään. Lisäsin paitaan  vielä yhden nepparin tuonne kaulukseen, sovituskuvan jälkeen... Niin ja tikkasin nuo sienet suoralla tikillä vielä reunasta kiinni, tikkauksen alla en käyttänyt minkäänlaista tukikangasta, hyvä tuli kuitenkin jäljestä!
Paita numero kakkonen... Tästä lehmätrikoosta jäi niin vähän kangasta jäljelle (siis valmistin itselleni tunikan tuosta kankaasta) että täytyi lisätä tuollaista vihreää trikoota aikamoisen paljon, mutta toisaalta taitaa ollakin paremman näköinen noin! Oranssilla resorilla kanttasin jotta paitaan tulisi iloista väriä lisää! Tuo kaulus olikin uskomattoman helppo toteuttaa! Vaikka mietin onko se jo hankalampaa, koska tarkoitus oli tehdä pikapaitoja...

Paita numero kolme on odottanut ompelemista jo ainakin parikuukautta kangaskasassa. Nyt saumurissa oli punaiset langat ja päätin surauttaa senkin valmiiksi. Kokoa paidalla on todennäköisesti 86cm. Sekin on koottu tilkuista. Pikkumies halusi ilmeisesti kuvaan kovasti, vai oliko mustasukkainen paidalle joka oli äidin kuvaúksen kohteena. Paidat valmistuivat pIkkumiehen päiväunien aikaan, paitsi sienet liimailin hänen lukiessa kirjaa ja päristellessä autoillaan!
 

Metsopoikue

Kuvat eivät ole kauhean tarkkoja mutta täytynee sanoa että komeita lintuja tässä poikueessa oli. Tuli kuvattua myös meidän/apen ja anopin  Vili koiraa joka odottaa kovasti metsäkanalintujen metsästyksen aloitusta... Itseasiassa olin etsimässä meidän ajokoiraa kun tapasin poikueen... Koirakin onneksi löysi isännän  eikä vahinkoja päässyt tapahtumaan... Tuo iso tie on niin lähellä!
 

Jälleen kukkia

Kultapiisku
 Ihanan värinen keltainen kultapiisku. Kuvasin vain yksittäisen kukinnon.
 Tässä kuvassa siankärsämö näyttää mielstäni jättiläiselle männyn ollessa taustalla :D Tuijan kävyt odottavat talvea ja kevättä jolloin nen aukeavat!
 Elämänlanka eli karhunköynnös yrittää kasvaa hämähäkin "seittiä" pitkin ylöspäin... Verkosta ei voi puhua kun näkyvissä on vain tuo yksi lankasäije! Joku ötökkä on syönyt kasvin lehtiä, sitä en kuitenkaan löytänyt kuvaan mukaan!
 Viime syksynä istutin vanhat amppeliorvokit talon viereen hiekkaan... ja katsokaas nyt siinä on iki ihania orvokkeja, tuo keskusta on oikein kirkkaan oranssi.Täytynee tämänkin vuoden appelit laittaa tuonne...
Eilen illalla kuvasin kuuta joka nousi taivaalle, ei ihan kokonainen mutta melkein... Ei ihme että minua ei nukuta yöllä... No täytynee myöntää että eilen leikkasin etupihalta ruohon ja käsi ei oikein tykännyt siitä. yöllä sitten jomotti ja vihloi oikein kunnolla, eikä uni senkään takia tullut....Ennen kuin aamuyön lopputunteina, 
 Aamulla olisin voinut  nukkua vaikka kuinka pitkään ellei pieni herätyskello herättäisi joka aamu kello kuusi... Uuteen päivän kestävään seikkailuun! :D
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!