keskiviikko 7. elokuuta 2013

Vaatteiden värjäystä, ompelua, kirppistelyä

Tuolla aiemmin esittelin kasan valkeaa trikoota, nyt osa trikoosta on mukavan vihreää. Eikä tuo värjäys todellakaan ollut vaikeaa, pesukone hoiti homman ja lopputulos oli mielestäni mitä mainioin!
Tämä kasa pyörii tuossa yläkuvan pesukoneessa. Trikoosta tein vanhalla tutulla kaavalla  Ottobre 4/2007 paitoja 3 kpl ja housujen kaava samasta lehdestä!
 Kokoa kasan vaatteilla on 86 cm. Joku varmaan ihmettelee kun teen samaa mallia ja kokoa  kaamean määrän mutta ainakin osasta on tarkoitus tehdä yövaatteita!
 Maksimoin myös värin riittävyyden tuolla ompelemisella, etten turhaa kangasta värjäillyt.  (Tuo värin hinta vaan oli yllätys, kuvittelin sen olevan edullisempaa...)Tuo kukkakangas on tämän päivän kirppari ostos. Josta aion tehdä kun aikaa on yöhousut.
 
 Tässä kukkakangas värjättynä ja yksi paidoista. Mielenkiintoisesti lopputulos eroaa noissa kankaissa. Tykkään kyllä molemmista!
 Kokeilin myös solmubatiikki tapaa. Hiukan hassu lopputulos...

Solmubatiikki kuvio
 
Mitä tämä kuvio teidän mielestä muistuttaa?
MInusta kuvio näyttää aivan miehen/ tai mummon sivukuvalle... Toivottavasti yöpaidassa näkisi hyvia ja kauniita unia...Kuviosta huolimatta ;D
 
Tässä koko yöasu. Voi olla että jätän tämän aivan näin, mitäs mieltä olette?
 
 Tämä on oman suunnittelun lopputulos, koko meikälle juuri sopiva... Tähän testasin myös samaa värjäystapaa kuin edellisessä, ei oikein onnistunut kokeilu, mutta kuvio kiertää tunikan ympäri.

Tässäpä sitten jo valmiina päällä. Tuo kumman näköinen raita rintavarustuksen yllä on ohutta polvekenauhaa, joka oli alunperin tarkoitus laittaa erään pikkuneidon shortseihin... Mutta olikin sitten kadoksissa.

 Yhden yöasun jätin valkoiseksi ja tämä on tehty ilaman sauman varoja 86cm kaavalla eli tämä on hieman pienempi ja olisikin tarkoitus ja tarve muutamallle 80 cm yöpuvulle. Tähän on tarkoitus applikoida niinkuin niihin muihinkin koko vihreisiin pukuihin jotain! Pakko applikoisa ainakin tähän näyttää aivan SAKUPE pyjamalle. Eli sairaalan alusasulle ja sitä en halua!
 Nyt en enää jaksa ja alkaa kättäkin jo kolottaa siihen malliin että applikointi jää toiseen päivään.
Takaosa on tehty kahdesta palasta, eli kaikki vaatteet on tehty trikoo tilkuista! Kiitos Kati vielä kerran!
 Päivän kirppari käynti lihotti minun kangasvarastoa muutamalla kivalla jutulla.. Joustofrotee tilkkuja  0,80,- /pussi, Oranssi ulkoilupukukangas 1,5,- tästä saa housut Pikkumiehelle. Tuo valkea kukallinen kangas olisko ollut 1,5,-. Sininen pilkkupuuvilla  3,- 3m pala. Sitten tuollaista verkkoneulosta 1,- Vaatteet 0,20- 2,5,-! Pikkumies alkoi heti hypistellä tuota raitapaitaa.
 Iltapäivällä lenkkeilimme
Ihailimme hieman auennutta ruusua, nuppuja on useampia joten odotan innolla niiden aukeamista. Kukaan ei varmaan voi olla huomaamatta, lemppari kuvaus aihe...


4 kommenttia:

 1. Sinun tiellesi on osunut ihastuttavia kukkia, osaat vielä kuvata ne, niistä iloa monelle päivälle T:kukkaismummo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kuvista on iloa myös muillekkin tätä kautta!
   Minä unelmoin talvella kesästä ja parasta on katsella valokuvia luonnosta ja kukista silloin. Helpottaa kesän kaipuu edes hiukan! ;>

   Poista
 2. Hienoja vaatteita sait aikaan kangaskasasta! Toisen romu on toisen aarre :) Ne pesukone värit on mun mielestä liian kalliita :/ Ja ei oikein nuo solmubatiikit oo mulla onnistuneet,tosi hyvin onnistuivat opiskelu-aikaan kun kattilassa värjättiin. Ne taisi tosin olla jotain muita jauheita,ehkä niitä ei ainakaan marketista saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen värin kalleudesta, tutkailin asiaa ja ilmeisesti olisi olemassa myös jonkinlaisia luonnonvärejä joiden käyttö on kyllä hämärän peitossa... Mutta kattila hommiin en ehkä lähtisi :D

   Poista

Kiva kun piipahdit !!