sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kun yrittää päästä helpolla....Ei se sitten niin helppoa olekkaan kuin kuvittelee....

Ja kun ajatus kulkee rataa helppo, sitä on vaikea kääntää vaihteelle vaikea tai vaikeuksia...
Ne ulkoiluhousut ajattelin tehdä siis mahdollisimman helpolla kaavalla ja tavalla... Onneksi käytin kirppiskangasta housuihin, olisi varmaan itku päässyt jos olisin tuhrannut kalliin kankaan näihin... Mutta vaikeuksien jälkeen valmista tuli tässäkin tapauksessa!
Kaavana käytin aiemmin tekemieni yöpukujen kaavaa. Koska tuossa kankaassa vaikutti olevan jonkinlainen laminointi tms takapuolella päätin kokeilla vettä laskemalla kankaalle tuleeko vesi miten nopeasti siitä läpi. Ei ainakaan ihan heti, eli taisin saada melko hyvälaatuista kangasta kirppikseltä.
Eli ajatukseni oli etten turhaan tikkaile kankaaseen reikiä, heijastin nauhaa laitoin kuitenkin toiseen lahkeeseen, turvallisisuus syistä... ( pimenevä syksy saa ajattelemaan kaikenlaista)!
 
Kokeilin myös saumojen teippausta, joka ei sitten sujunut kauhean hyvin ja jätin sen sitten osittain tekemättä. Lahkeiden suorat osat teippasin ja heijastimen ompelusta tikkaantuneet kohdat. Täytynee harjoitella jollakin helpommalla kohteella tuota teippaamista ja silittämistä. :>
 
Suurimman ongelman tuotti vuorena käyttämäni microfeleece  joka oli niin venyvää sorttia ettei tuon ulkoilupukukankaan kanssa yhteen ommellessa kappaleet käyneet lainkaan toisiinsa. Ilmeisesti olisin välttynyt ongelmilta jos olisin käyttänyt saumuria niiden yhdistämiseen?! Vuori kupruili ja tuntui olevan ainakin kolmenumeroa isompi kuin päällyskappale... Muutaman kerran pienensin vuorta ja siitä huolimatta mm. vyötäröllä se kupruilee ja on vekeillä, eihän se toki ulospäin näy mutta...  Tiedättehän te, kun tietää että jossain meni vikaan harmittaa... Tuolla housun kauluksessa pilkottaa hieman fleece ja kuminauhakin näköjään. Lahkeet näyttävät eripituisille mutta niiden kyllä pitäisi saman pituiset olla!
Lahkeensuihin lisäsin vielä kuminauhat, koska ajatus oli housuja pitää nyt syksyllä oranssin hiiritakin parina! Taisi vakka saada siinä kantensa housujen muodossa!
Housuille ei jäänyt hintaa muutamaa euroa enempää kankaiden suhteen. Microfleece on peräisin  Eurokankaan palalaarista ja sitä jäi jäljelle iso palanen.  Heijastin nauha kirpparilta ja sitäkin jäi vielä jäljelle jonkin verran... Ehkäpä sitten niihin seuraaviin housuihin... jotka ovatkin suunnitteilla jo.

Laitoin tällaisen virityksen takapuolelle, merkiksi miten päin housut puetaan ja tuohon sydännauhaan voi laittaa kokonumeron ja sitten hoitoon mennessä myös nimen, helpottamana hoitajien työtä!
Heti pääsi housut testiin ja hyvin läpäisivät ainaki lätäkkössä käynnin...
 

Yöpuku sai kuvitusta

 
Mielessäni oli jo pitkään pyörinyt tällainen ajatus... Mitäs jos kokeilisi piirtää kangastussilla jonkin moisen kuvan vaatteeseen... Onnistuisiko se? No tottakai piirtäminen onnistuu keltä vaan, mutta saako itse sellaisen kuvan aikaan joka miellyttää omaakin silmää... Piirtelin kissan ja  käytin hieman mallina Tove Janssonin muumikirjaa jossa hieman tuon näköinen kisuli esiintyi.
Kankaalle piirtäminen ei ole ainakaan helpointa sen voinen todeta... Mutta varsin tyytyväinen olen kissaan joka uneksii nukkumisesta syötyään kala aterian... 
Pikkumiestä näytti nukuttavan puvun päällä ainakin, joten josko se hyvä yöpuku sitten olisi. Piirroksen kiinnitin silittämällä ohjeen mukaan. Kuva on piirretty vapaalla kädellä. Aluksi aijoin piirtää kuvan kankaan alla olevan mallin mukaan, mutta huomasin sen niin vaikeaksi että päätin piirrellä ilman apuja.
Kangastussi on pyörinyt nurkissa muutaman vuoden, enkä sen ostopaikkaa muista enää. Ajatukseni muistan kuitenkin.. Tällähän voi merkkailla lasten vaatteet... mutta tussi on niin paksu teräinen ettei siitä tullut mitään.
 

Hyvän mielen hevonen tapahtuma Sorsasalossa

 Ainoat kuvat tämän päivän erikoisemmasta käyntimme kohteesta/ tapahtumasta on tästä suuresta hevosesta jonka säkä korkeus taisi huidella 190cm seutuvilla ja kengän kokokin on vaatimaton 12!
 Pikkumies tuijottelee ohikulkevia ihmisiä... Tapahtuma oli aika kiva, eikä pääsymaksukaan ollut paha 5,- yli 16-vuotiaista, sitä nuoremmat pääsivät ilmaiseksi tapahtumaan. Tapahtumaan oli koottu paljon hevosiin liittyviä eri lajien esittelyjä jos kiinnosta mitä muuta siellä oli napsauta tästä. Ilmeisesti aikomus olisi ensivuonnakin tuollainen tapahtuma järjestää.
 Pyysin kotona Pikkumiestä piirtämään hevosen, tässäpä pikku taiteilijan näkemys hevosesta. Pyysin vielä piirtämään jalat ja hän laittoi omat jalkansa tuon piirustuken päälle...
 
 Kotona olimme vasta klo 16 maissa ja meillä kaikilla oli aivan kauhea nälkä... Mies ja Poika olivat tulleet kyyhkymetsältä ja mökkityömaalta. Tuliaisina heillä oli Lihakukko, joka hupeni sen siliän tien parempiin suihin!  
 Pikkumiehen vatsa oli täynnä ja Tytön koristeena olevat lelut saivat kyytiä.
 Tämä on uusi villitys, syöttötuoliin on kiva kiivetä kun äidin silmä välttää. Tosin seison tuossa vieressä.. Tyttö nappasi kuvan.
 Eikä muuten ole eka kerta kun kiipeää kyseiseen tuoliin... Arvaappa säikähdinkö kun huomasin ensimmäisen kerran herran tuolla keikkumassa!
 Teimme pikkulenkin illalla ja huomasimme toukan maassa!
 Tuolla sataa aika kovasti, metsän reuna on aivan harmaa!
 Toisessa suunnassa pilkistää sininen taivas pilvien raosta!


Kuvan ottamisesta kului pieni hetki ja alkoi pisaroida aika rajusti, meille tuli kiire kotiin!

2 kommenttia:

Kiva kun piipahdit !!