torstai 22. elokuuta 2013

Perustunikat itselle, jalkapalloa, naapurin tädin kukkien ihastelua!

Näitä tunikoita väsäilin eilen urakalla, mallia otin täältä, toukokuussa tekemästäni paidasta. Ohoh siis kaikki muut on tehty tuolla kaavalla paitsi tuo ruututrikoosta tehty T-paita. Siihen mallailin vanhan yöpaidan yläosaa, mutta täytynee vielä nuo hihat kaventaa, niistä tuli hiukan liian leveät, kangas kirppikseltä.  Vaalean paidan kangas on Eurokankaan palalaarista, kangas vaikuttaa viskoositrikoolle!? Yritin mallailla tuota tummaa kohtaa vatsan kohdalle mutta ei ihan tainnut osua. ( Ajatuksella tumma hoikentaa...)
 Sinappiin vivahtavan tunikan kangas myös kirppikseltä, ja luultavimmin Marimekon trikoota, tähän tunikaan  piirtelin pitkät hihat, tulevaa syksyä ja talvea ajatellen. Sienitrikoo on viimesyksynä himoitsemaani Paapiin kangasta ja vasta nyt sain siitä haluamani tunikan. Tummalla pohjalla perhosia trikoo on peräisin Kangas ja sisustus In liikkeestä.  Trikoo jossa lehmiä ja omenapuita on ostettu viimekeväänä Sampsukan kojusta Savolaisilta suurmakkinoilta.
 
Miksi kasa vaatteita...
 
Joku varmana miettii että ompa sekalainen kasa, mutta tykkään tuosta mallista ja värikkäistä vaatteista... Ja meinaan käyttää näitä töissä, että kotona. :D
 Sysäyksen tähän ompelemiseen antoi  puhelu ylemmältä esimieheltä...
Työpaikallani on tapahtumassa isoja muutoksia ja niihin liittyen työpaikkani tulee vaihtumaan, tämä olikin tiedossa, mutta hakemiini paikkoihin en tule pääsemään ja minulle ehdotettiin paikkoja jotka ainakin nyt tuntuvat aika kaukaisille! Pikkumiehen hoitosuunnitelmatkin menisivät täysin uusiksi..ja jo nyt on ollut vaikeuksia miettiä millaista hoitoa hän tarvitsee ensikuussa. Joten aloin  ompelemaan vaihtaakseni ajatukset toisille urille,se onnistuikin mainiosta ja sain siinä sivussa tuon kasan vaatetta itselleni! 
Tietysti tiedän että on työpaikkoja joissa työt loppuvat kokonaan täysin yllättäen ja minun pitääkin/pitäisi olla tyytyväinen siihen että työni jatkuu jossakin....saman työnantajan palveluksessa kuitenkin! Ihmismieli on kuitenkin kummallinen, ainakin itse tarvitsen hetken aikaa  "orientoituakseni uusiin tuuliin ja niiden tuomiin haasteisiin!"
 

Jalkapalloa

Tiistai illan vietimme Savon Sanomat areenalla ja tuolla kuplassa jalkapallon parissa. Pojan pelit veivät illan, mutta mikäpä pelejä seuratessa ilman ollessa mitä parhain! (Poika näkyy tuolla alarivissä maalilla).  Pelitkin sujuivat hyvin kaksi voittoa ja yksi tappio plakkarissa pojan joukkueella illan päätteeksi! pikkumies teki porrasharjoituksi!
 
 Aamulla ihailin auringon nousua!
 Mansikan lehdet alkavat saada syysväriä!

 Eilen huomasimme tällaisne perhosen tienvarrella.
 

Naapurin tädin kukkia ja vähän anopinkin...

 
 Tämä samettiruusu huuteli jo kaukaa luokseen kuvaamaan. Auringon valo toi värit kauniisti esille!
 Karjalanneito kukassa.
Naapurin tädin puutarhassa kelloköynnös oli kasvanut melko isoksi ja oli täydessä kukassa! Samoin keijunmekko jonka alkutaivalta varjosti köynnöstukien häviäminen...
 
Kelloköynnös
 


2 kommenttia:

  1. Hienot paidat mutta voi ei sitä sinun työhommaa :/

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan, olen kyllä itsekkin tyytyväinen näihin. Täytynee siivota vaatekaappia, että sopivat hyllyyn! Työ kuviot harmittaa ja vetävät mieltä matalalle. Toisaalta aina olen vaihtanut työpaikkaa muutaman vuoden välein (omasta halustani).. Mutta kai se rutiinilla sitten sujuu! :D

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!