lauantai 17. elokuuta 2013

Kukkaro kuumeilua tai sitten ei...

Täytynee myöntää että pientä kukkarokuumetta on iskenyt. Näitä oli aika kiva tehdä ja hankin vielä muutaman kehyksen lisää harjoittelua varten...  Kukkaroiden kangas on Eurokankaan käsityökangasta sellaista hiukan jämäkämpää puuvillaa ja kuosi on minusta kiva!
 Kuosissa minuun iski nuo maatuskat ja hauskasti piirretyt kärpässienet! Kyselin kyllä ensin kangasta jollakin muulla pohjavärillä mutta eipä ollut joten tätä otin huimat 20cm korkean suirun :D. "Mahtoi myyjä ihmetellä..."
Kukkaroiden kidoissa on aikaisemmin tilkkutyöhön leikeltyjä/revittyjä kankaita jotka eivät tikkupeittoihin silloin sopineet mukaan! palasia on vielä aika reilusti jäljellä, saisin varmaankin pienen tikkupeiton käyttämällä nuo jämä palat pois!
 Nämä onnistuivat mielestäni yllättävän hyvin. Ompelin näihin sutaasinauhaa tuonne kehyksen sisälle, se olikin sitten hieman vaikeampi operaatio.. En millään meinannut saada nauhaa kulkemaan pitkin reunaa..., mutta onneksi ompelujälki ei näyt tuolta kehyksen alta, eikä tietty se nauhakaan. 
 Malliltaan hiukka outo, mutta omasta kynästä lähti ettei voi valittaa muille kuin itselleen jos ei silmiä miellytä!
 Tämä taitaa olla sitten hiukan perinteisempi malliltaan?
 

Halkokasaa ihastelemassa (siis kauhistelemassa)

 Tässä aiemmin kesällä varastoon siirretyn halkokasan tilalla vielä isompi kasa ja tuossa vasemmalla on lisää puuta. Pikkumies halusi ihastelemana traktoria ja pilkekonetta, päätin sitten räpätä kuvat ehkäpä seuraavasta urakasta... Huh huh kauhistuttaa jo nyt noiden pinoaminen ja kärrääminen!  Hyvä asia on tietysti että puuta on talveksi saa taloa lämmittää...
 

Pihan kukkia ja jäkälää

 Kukkapenkkiin on ilmestynyt orvokkeja. Siemenet ovat tippuneet todennäköisesti amppelista joka on siinä yläpuolella roikkumassa ja tuli sitten nypittyä kukineet kukat hiukan huonosti... Tuo vasemmassa laidassa oleva orvokki on hienon näköinen, näyttää siltä että terälehdet olisi kasteltu akvarelliväreihin! Nämä kaikki kasvavat samassa penkin päässä.  Ajattelin jättää ne myös siihen kasvamaan ja toivon että ne siementäisivät, niin että keväällä olisi orvokkeja penkissä! Minä niin tykkään näistä!
 Sieltä pilkkeeksi menevien puiden joukosta löytyi nämä! Osa käävistä ja lahottaja sienistä on pölkyistä jotka odottavat käteni paranemista ja pilkkomista sitten joskus...
 Kaikenlaisiai jäkäliä sitä kasvaakin...
Kukkapenkissä mehitähdet ovat levinneet aika kivasti!
 
 Kultaherukan oksat ja lehdet näyttävät hienoille taivasta vasten!
Isomaksaruoho
Isomaksaruohosta osa on kukassa nyt :> Ihana väri kukassa!


4 kommenttia:

 1. Kyllä sinun kukkamaailma on kaunis , olet saanut ne loistamaan niin penkissä ja luonnosta löydät aina mielenkiintoista.T:kukkaismummo

  VastaaPoista
 2. Tuo maksaruoho kuva on kyllä onnistunut :> Yksityiskohdat näkyvät hyvin ja värikin on samanlainen kuin tuolla ulkona oikeasti! Mukavaa kun jaksat kommentoida!

  VastaaPoista
 3. Ihana kukkaro,ihana kangas ja ihania kukka-kuvia :) Sulla on selkeesti nyt kukkaro-vaihe päällä! An men vaa :D

  VastaaPoista
 4. jos meinaa kukkaroita lisää, pitäis hankkia kehyksiä, pienempiä siis. Kaksi suurempaa jäljellä toinen ommeltava...., Sitä ei onneksi voi tyriä paukuttamalla pilalle...Kiitos vaan kannustuksesta!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!