tiistai 28. toukokuuta 2013

Risukrassista ovikoriste ja trikoopaitoja

Risukrassi
Ovi on odottanut jo tovin jonkinlaista koristetta. Päädyin pyörittelemään pihalta haravoinnin yhteydessä löytyneistä risuista pari tällaista krassia jo aiemmin ja krassit ovat odotelleet hetkeä jolloin saisin aikaiseksi koristella ne. Lopputulos yllä, yksinkertainen mutta ihan kiva lopputulos. Aluksi aioin laittaa keltaisia paperikukkia lintujen lisäksi mutta löydettyäni nuo sydämmet päädyin niihin! Hempeää!
 Krassin koristelun suunnittelu vaihetta.
Itse krassi paljaana, tällaisen pyörittelee muutamassa minuutissa. Tukevamman saisi jos laittaisi enemmän risuja.
Lähikuva linnuista. Nämä ovat peräisin Tiimarista muutaman vuoden takaa. Viimekesänä oli tarkoitus näistä jo askarrella jotain koristetta, mutta yllättäen aika meni  muuhun touhuun!

Trikoopaidat

Tällainen tuli värkättyä siitä kirpparikankaasta jonka lauantaina löysin! Tykkään kuosista ja väreistä! Kaavoja en taaskaan jaksanut kaivaa, vanha hyväksi havaittu paita malliksi ja siitä suoraan kankaan leikkaus. Kaula aukko oli aluksi todella reilu mutta keksin laittaa siihen resorin suhteellisen tiukalle ja se pienensi sopivasti pääntien. Paidan helmaa jatkoin myös aikareilusti ja kai tämä on lähellä tunika mittaa!
Pimeä kuva ananaspaidasta... Innostuin tekemään vielä nanson tilkuista samalla mallilla toisen paidan/ tunikan. Etuosa tehty kolmesta tilkusta, ei varmaankaan erotu mutta tämä' varmaan menettelee kotipaitana. Kauluksen resorin laitointarkoituksella noin, eli sauma on edessä. Ei hyvä idea mutta nyt kokeiltu!


 
Kuvat täytyi räpsiä itse, isommat lapset olivat omissa touhuissaan ja kuvat ovatkin laadultaan aikamoisen huonoja! Huomaan myös että ainakin tämä paita on todella ryppyinen...

Pihan kukkasia

Minun valkoinen äitienpäivä ruusu onkin väriltään vaaleanpunainen? Onkohan muille käynyt näin? Kuulin myös että mummoni ruusu joka oli keltainen on tehnyt pari vaaleanpunaista kukkaa... Kummallista?!
Kirsikan kukka
 Kirsikassa tänä vuonna aika vähän kukkia. Toivottavasti tulisi edes muutama marja maisteltavaksi.


 Omenapuussa ennätysmäärä kukkia tai nuppujahan nuo vielä on...
Myös kultaherukka kukassa, odotan kovasti että tämä kasvaa tuuheaksi pensaaksi!
 Lenkkipolun varrella oli munan kuoria... Aika kiva väri tuossa kuoressa.

 Metsäkurjenpolvi oli aukaissut viimein kukkansa!

Kyläreissu


Mies oli kyläilyreissun aikana laittanut pellit tähän jäniksen ruokintakatokseen. Tämä on menossa yläkoulun riistapäivään. Itse olin viimeviikolla Pikkumiehen kanssa alakoululla opastamssa riistarasteista pikkupeto pisteellä. Oli ihan kivaa kertoa lapsille pienpetopyynnistä, lapset kyselivät enmmän kuin osasin odottaa ja osalla oli paljon tietoa asioista: Se yllätti positiivisesti!
Hammastikku kissa
 Ja minä sain hammastikku kalalle kaveriksi hammastikku kissan...
Kiitos Kati! Näyttävät saman tehtaan tuotannolle... Aikamoisen söpöt kaverukset!

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno tuo eka paita!!! Kiva kun kävitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite tykkään ekasta kans, oli pakko ostaa kirpparilta se kangas! Malliltaan paita onnistu hyvin. Ei kylläkään ihan alkuperäisen näköinenkään ole. Toka paita näyttää vähän kummalle valaistuksestakin johtuen mutta jos olis kangasta ollut enemmän olisin tehnyt mekon. Toisaalta tuli käytettyä tuo ananaskangas pois, kun en niin kauheasti siitä tykkää, tuli tilattua kilotavarana joskus tuota nanson trikoota. Kiva oli käydä ja nähdä pitkästä aikaa!

      Poista

Kiva kun piipahdit !!