keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Trikoo,- ja joustofrotee tilkuista shortseja.

Pitkästä aikaa ompelin hieman. Ompelu tarve syntyi kun huomasin ettei muutamat shortsit riitäkkään pikkumiehelle, jolle vaatteita saa vaihtaa yllättävän usein kesken päivää. Sattuu näet pieniä vahinkoja mm. maitomukin kanssa ja milloin mitäkin pientä.  Ainakin meilläpäin on helle ja lämmin ilma hellinyt  joten mukavampi olla muutenkin shortseissa kuin pitkissä housuissa!

Tilkkukankaista shortsit

Eli ylemmässä ja alemmassa kuvassa on kankaiden jämistä ommellut shortsit etu- ja takapuolelta! Peikko froteen kohdan ompelin kolmesta tilkusta....
Sovituskuvia... shortsit näyttävät hiukan pellehousuille, lahkeen suut ovat reilut :> Ja nämä todennäköisesti mahtuvat vielä ensikesänä kunhan kuminauhan vaihtaa. Kokoa n. 86 cm kaavaa näihin en käyttänyt leikkelin vain vanhoja shortseja apunakäyttäen suoraan kankaan ja hurautin saumurilla.

Hyvin näyttää toimivan käytössä! Paita joka vilahtaa tässä löytyy täältä!  Eli on aikaisempia ompeluksiani!
Tämä hiiritrikoo on uutta ja sille en heti käyttöä keskinyt ja se onkin ollut ainakin vuoden verran odottamassa kohtaloaan. Kangas näytti hyvälle aluksi mutta sitten tuntui ettei siitä osaa tehdä oikein mitään mutta... Kangas taipui nyt shortseiksi. Itseasiassa kangasta on vielä iso palanen ja mietin josko siitä yövaatteita tekisi? Kuvassa nuo lahkeensuu resorit näyttävät kaamean leveille ja eriparisillekin, mutta kyllä ne ovat yhtä leveät ja korkeat!
 ,
 Ja sitten takapuolelta löytyykin kirpparipussin raitatrikoota.
Näissä sattui moka, leikkasin vahingossa kaksi  kangastilkkua samoin päin ja joustofrotee varmaakin olisi tuntunut ikävälle shortsien sisäpuolella, joten loppujen lopuksi tein sitten 3 shorsit. En hukkaankaan viitsinyt laittaa jo valmiiksi leikattua kangasta josta ei varmaan olisi muuta saanut sitten tehtyä enää.
ja sitten toiselta puolelta, tuota traktoritrikoota on enää niin pieniä tilkkuja jäljelle ettei niistä varmaankaan enää mitään järkevää saa tehtyä! Paitsi jos löytyy koko traktorin kuva, voisi siitä laittaa applikoinnin johonkin tulevaan projektiin.

Sienitrikoo Paapiiltä!

Tämä viime syksynä himoitsemani sienitrikoo oli tarjouksessa Paapiin verkkokaupassa ja päätin tilata sitä tulevan syksyn ompeluksiin! Miksi ei tietty kesänkin, juuri niin ihanaa kuin kuvittelin!
 Samalla tuli klikattua tätä lintukangasta ostoskoriin T-paidan verran!
Molemmista aikomus tehdä itselle  paidat/ tunikat. Tyttö totesi nähtyään nämä kankaat että eikö sinun työkaverit pidä sinua omituisena äiti, kun kuljet tuollaisissa vaatteissa... Jaa voihan se olla, että pitävät! :>
Marimekko Keisarinna kangas suunnittelija Erja Hirvi
Citypörssistä löysin palan Marimekon Keisarinna kangasta,1m/ 12,-  Harmi kun ei tullut mieleen ottaa kahta palaa olisin saanut sohva tyynyihin päällyset kankaasta!

 

Ketunleipä, puna-ailakki ja metsäkurjenpolviPikku lenkillä käydessä tulee aina katseltua mitkä lajit ovat kukassa ja nyt huomasin nämä matkan varrelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!