tiistai 11. kesäkuuta 2013

Mökille numerokyltti! ja hiekkalaatikon paikan valinta...


Ajattelin laittaa tänne viime kesänä askartelemani numerokyltin. Mökillä tarvitaan numerokylttiä ja ajattelin sinne laittaa tällaisen ainakin kokeeksi. Tuossa kyltissä on lautapohjana, maalasin sen valkoisella askarteluvärillä jonka pitäisi kestää myös ulkona. Päälle laitoin decoupake tekniikalla tuollaisen servetin. Numerot leikkasin ohuesta pahvista. Perhonen taitaa olla kiiltokuva, sekaan ripottelin tuollaistya bling bling kimalletta! Päälle laitoin vielä venelakkaa jotta kuva pysyisi eikä ainakaan heti alkaisi kupruilla pois! saa nähdä miten sitten oikeasti kestää. Tuo venelakka teki kyltistä  hiemankellertävän mikä ei kuvassa näykkään.

Tuo kuva on viehättävä ja jotenkin sopii mielestäni mökille! Ja ainakin meidän saunamökin väriin! Virallisesti kai numerokyltin pitäisi olla pohjalla heijastavaa valkoista ja numerot mustalla?
 

 Hiekkalaatikon tekoa ja kuopan kaivua

 
 Ajattelin sitten kaiken miettisen jälkeen laittaa hiekkalaatikon tuohon eilisen tulipaikan päälle...


 Pikkumies mittaili keppinsä kanssa huopapalaa jonka aion laittaa hiekkalaatikkoon pohjaksi.
Mies kokosi töihin lähtiessään tuon kehikon muuten, mutta minä lisäsin päivän yllätysvieraan siskoni kanssa tuonne sisäpuolelle tukipalaset kestopuusta. Hiekkalaatikkoon on myös kansi, mistä olen eroittäin mielissäni. Kissan vuoksi joka ulkoilee ilman valjaita...
Tässä vielä eilisen puuhan lopputulos, kivi halkesikin vielä lisää ja kuopasta tulikin aika syvä. Laitoin tuon rautakangen kuopan syvimpään kohtaan, nyt ei ainakaan leikkurinterä osu kiviin! No eihän sitä tietty hiekkalaatikon alta leikata ruohoa siis!
 Vielä havainnollistan lapiolla kuopan syvyyttä!
Kuopasta keräsimme naulat ja metalliosat pois magneetin avulla! Etteivät pistele Pikkumieheen tai muihinkaan leikkijöihin huovan läpi.
Samoin keräsin kivet kuopasta osa oli todella teräviä, tässä saalis.
kun keräilin kiviä pikkumies teki omia asennustöitään laatikon kannen päällä.

Lisää kukkasia

Kuvan orvokit on Tytön valitsemia ja istuttamia meidän pihalla oleviin kukka astioihin. Keskirivissä olevat ruusut on äitienpäiväruusu joka jaksaa kummastuttaa...Alemmassa kuvassa joka aiemmin otettu, ruusu on haalean vaaleanpunainen ja tuolla ylemmässä sen terälehtien kärjet ovat aivan räikeän vaaleanpunaiset. Yöllä oli satanut ja väri oli vaihtunut, lieko radioaktiivista sadetta vitsailimme pikkusisikon kanssa!? Juhannusruusu oli aukaissut huonosta säästä huolimatta kukkansa. Lupiinin laitoin värin vuoksi mukaan ja nuo metsäkurjenpolvet! Täällä sää oli eilen iltapaivällä... kuten kuvista voi nähdä... Harmaata ja kylmää vain +8 astetta lämmintä.
Karmea tuuli repi puita ja tuntui että katto nousee talosta ilmaan. Vettäkin ripsutteli välillä...Jottei jäisi pahamieli ja kurjuus mieleen tässä kuitenkin piristeeksi keltaisia päivänliljoja toisen tädin puutarhasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!