lauantai 8. kesäkuuta 2013

Vaatteiden tuunausta, kukkapenkkikin voi jäädäkin henkiin....

Käsitöiden saralla nyt hiukka hiljaisempaa. Nämä tuunatut bodyt ja yhdet housut ovat tämän aamun satoa.
Eli heräsin jo 5:30 pikkumies myös, jäin kuitenkin pötköttelemään ja pikkumies nukahti uudelleen ja nukkee edelleen, kello on jo 7:30.... Hyvää aikaa ommella :>. Meillä taas sairastetaan, ilmeisesti kesäflunssaa, kurkkukipeä, nenä vuotaa, kuumetta ja päänsärkyä. Pikkumiehellä näppyjä joiden laadusta en ihan varma ole, liekö rokkoa vai olisikohan allergiaa itikan pistoille? Sen kyllä varmaankin näkee muutamassa päivässä, lisääntyykö näpyt. Kurjaa joka tapauksessa sairastaa!
Tämä oli uusi, rohkeasti kuitenkin leikkasin hihoista kanttaukset pois ja bodyn alaosan ja laitoin resoria,  housuissa myös  jalkateräosat pois ja resorit tilalle. Tiedän että näitä tulee käytettyä nyt, bodeja ei juurikaan pikkumiehen päälle tule viriteltyä, eikä oikein tykkää hän itsekkään niistä. Potalle opettelu on helpompaa, vaikka se onkin nyt jäissä hänen päätettyään että potta on paha ja kauhea paikka istua!
Tuunattuja bodeja
Näissä myös samat muutokset helma resori ja pitkähihaiseen myös hihan suihin resoria! Tuo keltainen käy ja piristää minusta mukavasti tuon paidan! Sävy sattuu ainakin omaan silmään näyttämään samalle kuin tuon keltaisen painokuvion jälki.

Nämä kyseiset vaatteet odottivat alaosat leikattuina jonkin aikaa, olin näet siivouksen yhteydessä ( siis meilläkin siivotaan joskus, vaikka mies on sitä mieltä ettei meillä siivota ollenkaan... Päivittäinen imurointi ei ilmeisesti ole siivousta, ainakaan varsinaisesti?) nostanut tilkkupeiton niiden päälle ja siellä ne olivatkin sitten piilossa jonkin aikaa... Ihmettelinkin jo missä kyseiset vaatteet ovat... Taitaa  ylää kerto siitä että perinpohjainen siivous olisi tarpeen! ;>

Kukkapenkin kohtalo on ilmeisesti selvitä?


Joku varmaan ihmettelee mikä hökötys tämä on? No se suojaa osaa kukkapenkkiä tuolta paahtavalta auringolta. Kuva siis muutaman päivän takaa jolloin oli tosi kuuma! Nyt parinpäivän ajan ollutkin onneksi viileämpää ja viimeyönä satoi vettä, mistä olen tosi onnellinen! Kukkapenkkeille ei tarvitse kantaa vettä niin paljoa!

 
Lähempää kuvaa penkistä, osa kasveista  on nuupallaan mutta ovat onneksi vielä hengissä! Jospa ainakin juuristo säilyisi!
Jaloakileija
 
Tämä Jaloakileija on ihana poikkeus, se alkoi työtää nuppuja ja aukaisi kukkansa kyseisessä kovan onnen penkissä! Kaunis! Näitä voisi hankkia lisää muutaman, olisi kiva että se leviäisi hieman!

Ne jotka ovat pihallamme käyneet lähiaikoina ovat huomanneet ison muutoksen mm kivikasan häviämisen ja olen kitkenyt ja haravoinut tuosta suuren kasan heinää. Vielä tuossa edessä on kasa haravoitua ja kitkettyä materiaalia... Ja kitkemistä riittää vielä! Taustalla näkyy koiratarhan elementit, jotka odottavat pystytystä. Kultaherukoiden toivon tuuheutuvan tuosta! Kivikkoa täytyy vielä hiukan kitkeä ja miettiä pienennänkö sitä...

Tämä suikerovihma kasvaa tuon grillimökin edustalla, onkin oikeastaan ainoa kasvi joka säilyi tuosta kukkapenkistä hengissä viime kesäisen kaivurin käynnin jäljiltä. Tämä on kasvanut ja kukkinut jo 5-vuoden ajan tuossa. Nyt lueskeltuani kasvista, huomasin että se olisi pitänyt suojata talveksi, myyriltä... Sitä en ole tehnyt ja onneksi myyrät eivät ole tehneet tuhojaan!
Suikerovihma
 Lähikuva kukista! Keltainen väri on huumaavan kirkas. Tämä myös tuoksuu kukkiessaan aika voimakkaasti!

Tämä äitienpäiväruusu ilahduttaa kovasti, nyt siinäon 4 kukkaa auenneena ja yksi nuppu odottaa aukeamista!
Vanhanajan iiris
Nämä odottavat pelastustaan juolavehnän ja elämänlangan, alias karhunkierron kynsistä. Anopilta saatu vanhanajan iiris. Tätä on aika reilustu vanhassa penkissä mutta  kukka on kaunis ja ilmeisen kestävä! Tullut toimeen vuosikausia ilman hoitoa. kukkii siitä huolimatta. Tästä en luovu ihan vähällä!
Anopin ja apen pihalta auringon laskusta kuvaa.. Tuossa on kiva istuskella ja ihailla kesäistä iltaa!

2 kommenttia:

  1. Tuo jaloakileija on kyllä ihana,en oo ennen nähnyt moista :)

    VastaaPoista
  2. Minulla oli niitä aikaisemmin koiratarhan luona olevassa kukkapenkissä. Nyt toivon että leviäisivät ja siis kasvaisi suurinpiirtein samannäköisiä kun tuossa kuvassa oleva ilmeisesti voi siementää... Jos leviää hyvin saat taimia jos tarvetta/ haluat!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!