maanantai 14. tammikuuta 2013

Tilkkupeitto

Jo pitkään olin haaveillut tilkkupeiton ompelemisesta, jostain syystä vain en ole saanut aikaan aloittaa sellaisen tekemistä. Viime viikonloppuna kuitenkin jossakin mielenhäiriössä sain ahaa elämyksen ja tein tuollaisen pienen tikkutyön koko on noin 102x 123cm. (Kumma koko, mutta sopii pikkumiehen sänkyyn)  Nuo värikkäät tilkut ovat kooltaan 22cm neliöitä ja koska minulla ei ole tilkkutyö välineitä, revin langan suuntaisesti ne. Ei varmaankaan oikea oppista tilkkutyö tekniikkaa, mutta kuta kuinkin neliöistä tuli saman kokoisia.
(Parasta oli suunnitella värien ja tilkkujen paikkoja peittoon)
Reunoille laitoin  tuollaista ruskeaa pilkullista kangasta ja muutaman oranssin suikaleen antamaan väriä kokonaisuuteen. Blogeja selaillessani huomasin ettei työtä ole pakko tikata. Ompelin kuitenkin tuollaiset vinot tikkaukset ettei täytteenä olevan polyestervanu ruttaantuisi kovin pahasti pesussa. Kuvauspaikan suhteen en osannut päättää missä tulisi paraskuva, joten ripottelen tänne niitä useamman.
 Lähikuva kankaasta josta oikeastaan sain inspiraation ko. työhön!

 Ja en ole aikaisemmin tehnyt tilkkutöitä, ellei oteta lukuun koriste tyynynpäällistä, jonka tein vanhoista farkuista varmaan 15 vuotta sitten.... ja olen joskus 10 vuotta sitten korjannut mummoni tekemää tilkkupeittoa, siinä osa kankaista oli jo niin kulunutta tavaraa että ne olivat puhki ja täyte oli hävinnyt... Silloin ompelin paikkoja vanhoista puuvillakankaan paloista ja laitoin uuden vuoren.
Nyt peitto on jo savuna, sillä se palveli pitkän aikaa sohvan päällä ja päiväpeitteenä, mutta kun kankaat alkoivat repeillä, en nähnyt oikein mieltä alkaa korjaamaan peittoa enää... Siis peitto repesi kun ompelin sitä... ;>

 

Tyttö innostui tekemään kortteja, koska tulossa on syntymäpäiviä....Nämä keltaiset kortit ovat piristys... mustaa pitsiä keltaisella pohjalla! En ole itse koskaan osannut käyttää keltaista ja mustaa  noin.

Yksinkertaisia ja toimivia vai?

Puuterisia maisemia!Sunnuntai aamuna ilma oli jotenkin puuterinen, puut olivat saaneet kuurasta kuorrutteen ja aurinko näkyi hieman saaden maiseman näyttämään kuin vesiväreillä maalatulta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!