sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Mikäs se tuolla heiluu, onko se mummolan verho...vai?

Tämä kangas iski silmään heti metsolan kaupassa, tuli näet mieleen mummolan ja ukkilan verhot jotka eteisessä ja "ruokavälikössä!" No ne verhot eivät varmaakaan trikoota olleet niikin tämä kangas pala.  Eikä minulla ole yleensä vihreitä vaatteita, tai no muutama löytyy, muttei aivan lempi väri kuitenkaan ole omissa vaatteissa, siitä huolimatta...

Kuten alakuvasta näkyy tein siitä itselleni paidan. Varsin tyytyväinen tekeleeseeni olen, vaikka kauluksessa pieni vedätys, ehkä kiristin liikaa sillä kanttasin trikoolla ja jonka tein niinkuin yleensäkin, kun aina kiireinen olen... ilman tarkkaa mittaa, venyttäen ja samalla ommellen kaitaleen kiinni kaulukseen tuonne toiselle olkapäälle asti jonka sitten käänsin ja ompelin kaksoisneulalla päältä.
Tässä mallina oli vanha pitkän mallinen paita, siis tunika ;>! Eli kaavat sain piirreltyä läpi kaavapaperille ja hiukan muokkailin pituutta ja hihoja joiden alkuperäisessä mallissa oli pitkät resorit. Helmaa ommellessa sattui sitten kaiken laista joka aiheutti harmaita hiuksia... Ompelukone alkoi jostain syystä syrtätä lankaa ja alkoi tulla eripituisia tikkejä ja sitten katkesi kaksoisneula! Onneksi kotona oli yksi varakappale ja sain paidan ommeltua.
Sitten kuvaa päivän kelistä, aivan kauhea myräkkä... Nuo täplät kuvassa eivät ole kameran linssissä vaan leijalevia lumihiutaleita! Tarkistin nimittäin linssin! Tuuli riepotteli myös aika lujaa ja pelkäsin pahinta eli sähkökatkoa, jotka eivät meillä kovin harvinaisia ole! Edellinen muutamaa tuntia pidempi oli viime ututena vuotena jolloin sähköt olivat osittain poissa pari päivää ja  koko talossa tuli vain yhteen lappuun virta, sama koski naapureita! Ei kovin hauska uudenvuoden alku, kun vielä vuodelevossakin piti olla... Tuli sitten lueskeltua lyhdyn ja otsalampunvalossa... Lapset pelailivat jotain lautapeliä ja odottivat sähköjä...

Pojan uuteen huoneeseen tarvittiin verhot, minulla on ollut varastossa varmaankin vähintään 4 vuotta tämä kangas. Ostettu Joensuusta Pilkon Citymarketin tiloissa olevasta kangas ja kudekaupasta olikohan nimeltään Kudekulma. Väriensä puolesta siis verhot sopisi täydellisesti huoneeseen! Vaikka todennäköisesti nämä ovat vain väliaikainen ratkaisu, eivät ehkä pojan makuun ja peittävät yövalon, joka tuossa alakuvassa on verhon alla!
Kankaasta oli aikoinaan tarkoitus tehdä silloiseen sohvaan päälliset, kangas suhteellisen paksua puuvillaa! Ja voihan olla että niistä sellaiset vielä sukeutuukin! Kangasta jäi n. 30 cm suikaleet joista taidan ommella koristetyynyn päälliset!


2 kommenttia:

  1. Hieno paita. Ja ihan "sinun näköinen" vihreydestä huolimatta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tuli niin nostalginen olo tuosta kankaasta!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit !!