perjantai 15. marraskuuta 2013

Yöpotkari trikoosta ja ompeluharjoituksia peitetikkikoneella...

 Saumuri jäi sille tielleen sairastuvalle ja sain uuden tilalle! (Täytynee kehua Joen sik-sak liikettä reilusta palvelusta! ) Heti seuraavana päivänä saumuri piti kaivaa laatikosta ja kokeilla kuinka pelaa... Hyvinhän se, tämä yöpuku on minun ompelumukavuus alueen venyttämistä. Jostain syystä en ole uskaltanaut aiemmin kokeilla kuinka onnistuisin tällaisessa. Mutta hyvinhän se sujui... 
Pikkumies on hiplaillut tuota sammakko trikoota aina kun on sen nähnyt, joten päätin siitä sitten yöpuvun tekaista. Mieleinenhän tuosta taisi tullakin!
Kaava ottobre 6/2013 Indian Elephant,  hieman suurensin kaavaa olisiko n. 86cm.

Samalla reissulla kun olin saumuria vaihtamassa hankin peitetikkikoneen, josta olin haaveillut jokusen tovin.
 Muutaman harjoitus ompeluksen olen nyt  sillä tehnyt, mutta  ei olla vielä oikein kavereiksi asti päästy näillä kerroilla...
Toivon että kavereiksi asti päästään pienen harjoittelun päätteeksi... Enkä sen soisi päätyvän hyllyä koristamaan.  
Toisaalta saumurin käytön olen opetellut kantapään kautta itse, joten luulen että opin niksit myös tähän laitteeseen. Niin ostamani kone on Elna 444 merkiltään ja vastaa janome coverpro 1000 , tai näin ainakin minulle väitettiin ja eri puolilta nettiä googlatessa törmäsin kyllä samaan väitteeseen. Hinta  molemmilla laitteella näyttää olevan samaa luokkaa. 'Kaupan päälle sain kantin kääntäjän, mutta myyjäkään ei osannut neuvoa kuinka sitä käytetään, täytyy varmaan etsiä josko jossain olisi asennus ohje aparaattiin! Pääsisi sitäkin kokeilemaan.

Itselleni ompelin ensin tuosta tummansinisestä pilkkutrikoosta paidan ja kokeilin tikkauksen sujuvuutta kaulukseen ja paidan helmaan. Kaulus tuli sitten ommeltua hiukan liian etäältä  ja siitä tuli ruma. Kotona paitaa voi kuitenkin käyttää mainiosti ja miksi ei töissäkin, vikahan on varmaan taas sellainen joka näkyy omaan silmään muttei vieraalle? Pilkkutrikoo tarttui mukaan Joensuussa olevalta Mammuttitori nimiseltä kirpputorilta, tästä enemmän myöhemmin.
Taimi joustofroteen silppusin tuota paitaa varten, se on lähtöisin  Verson puodista . Tämä kuosi ja väri piristää paivää ehdottomasti niin kotona kuin työmaalla. Tähtinauhan palasen laitoin koristeeksi paidan helmaan.
Kaavan löysin Ottobre woman 5/2013  lehdestä ja se on nimeltään Autumn Mood.
 

Mammuttitorilta

 
 Tällainen löytökasa, kahvipurkki kokoelmaani kartuttamaan. Tytölle farkut ja yöhousut, kaitaliina jonka kuva on tuttu lapsuudesta, meillä taisi olla tosin ruskealla pohjalla nuo kyntteliköt. Kuva ei anna oikeutta värille mutta minusta aivan ihana, ja todella siisti! Koristaa varmana pöytää tulevana jouluna.
 Sitten kasa kankaita... 5,- pussissa oli trikoota yli 3m ja pilkullisen olen jo käyttänyt paitaan. Trikoopussissa oli lisäksi tuollaine ilmeisesti puuvilla kangas pala, jolle täytynee miettiä käyttö tarkoitusta, tuo alimmainen kangas. Punainen ja violetti ovat resoria pussi maksoi 4,- ja sisällä oli 1,5m resoria leikattuna kolmeen palaan.

 Nämä kankaat eivät ole kirpparilta vaan Sampsukkasta, jonne piti myös päästä paikan päälle. Keltainen tähtitrikoo vei minun sydämen jo uusimman ottobre lehden kuvassa jossa oli tehty potkupuku siitä. (eli sama kaava kuin tuo sammakko potkari)Osan kankaista löysin palakorista.

Eilen illalla tyttö taas laittoi kynttilöitä luomaan tunnelmaa ja piti sitten napata kuva asetelmasta... Tänään on aamusta asti satanut lunta/räntää ja sisällä on hämärää. Harmaus väsyttää, eikä uloskaan jaksa lähteä loskan keskelle. 

2 kommenttia:

  1. Toivotaan,että uusi kone suostuu sun kaveriksi! Huippuja löytöjä taas :) Ihana tuo sammakko-haalari,tosi hyvin onnistuit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olishan se ihan kiva kaveri jos oltais samalla aalto/tikinpituudella :D Sammakko kankaasta tykkään kyllä myös itse, kuviot on niin hyväntuulisen näkösiä.

      Poista

Kiva kun piipahdit !!