maanantai 1. heinäkuuta 2013

Räystään korjaustalkoot ja verkkarien ompelua, helpot muffinssit

Kertoisiko kuva enemmän kuin tuhat sanaa? Tyttö halusi aiheesta tänne postauksen... Harmi kun ei tullut näpättyä kuvaa siitä tilanteesta josta lähdettiin liikenteeseen... Mutta räystäslauta ja koko räystäskouru roikkuivat osittain irti tuolta ylhäältä! Anoppi ja appi tuttavallisemmin mummo ja ukki tulivat avuksi korjaamaan... Korjaus vei aikaa n-klo 10- 17:30, kun tuli muutama mutka matkaan...Tuo rännin syöksytörvikin repeytyi irti korjausoperaation aikana....
 Eipä voi muuta kuin KIITTÄÄ heitä jälleen kerran avusta!
 Ja vaikka muutaman kuvan näppäsinkin tytön ottamien lisäksi, olin mukana roikkumassa noilla tikkailla. Vaikka lauta ja ränni ei paina kauheasti, tuntui kyllä päivän päätteeksi että on jotakin tehnytkin...Poltin kasvot ja selän vaikka aurinko olikin välillä pilven takana, josta odotin kokoajan sadetta ja ukkosta! Ukkonen olikin sitten viimeyönä tosi raju, heräsin puolenyön aikaan valtavaan pamaukseen ja jatkuvaan salamointiin! Minua pelotti, vaikken normaalisti ukkosta pelkää, mutta jyrinä ja salamointi olivat todella kovaa... Enkä normaalisti herää moiseen!
 Tyttö ja Pikkumies ajelivat traktorilla ja olivat puuhissa mukana osaltaan!
tämä on parasta mitä Pikkumies tietää!

Pika verkkarit!

Huomasin vaatekaapissani verkkarien mentävän aukon ja kirpparilta ostamani verkkarikangas kangasteli mielessäni... joten kaivoin vielä eilen illalla ompelukoneen ja saumurin esille! Ompelin kolmet housut ja kankaasta, itselle, Pojalle 150cm kokoa olevat, ovat kuvassa tytöllä päällä ja pikkumiehelle.
Kankaasta saa vielä yhdet aikuisten kokoa olevat ja todennäköisesti Pikkumiehen kokoa olevat verkkarit.
Kangasta minulla on/oli 3,3m ja maksoin siitä 10,- eli yhdelle verkkahousulle ei hintaa paljoa tule! Resori on Eurokankaan halppisresori, 5,- /m!  
 Pikkumiehen pökät!
 Omat housut olisivat saaneet olla himpunverran leveämmät, mutta menettelevät kyllä.

 Pikkumiehen housut ovat kokoa n. 86-92 cm ja laitoin tuollaisen auton kuvan koristeeksi.

 Housut olivat testattavana ja saivat ensikasteen!
 Lahkeensuu resorit laitoin  ylipitkinä pidentämään käyttö ikää!


Tuo tahra on vettä!
 

Helpot muffinssit

Helpot muffinssit
 
Tyttö innostui leipomaan muffinsseja ja hän bongasi eräästä blogista hyvän perusohjeen!
 
Helpot muffinssit
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 2dl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1dl juoksevaa rasvaa
  • 2dl maitoa
Kuivat aineet sekoitetaan hyvin, lisätään loput aineet ja sekoitetaan. Jaetaan muffinssi vuokiin ja paistetaan 200 asteessa. Kunnes pinta on hiukan ruskehtava, n. 10min riippuen uunin tehosta. Tyttö teki kolminkertaisen määrän joten en nyt osaa sanoa montako tuosta tulee.. kolminkertaisena saatiin 3 pellillistä muffinsseja.
Blogi jossa alkuperäinen resepti on löytyy täältä!
 

Pihalla jälleen

 
Karhunkierto, elämänlanka
Tällainen kukkanen oli pesiytynyt vanhaan kukkapenkkiini...ihan itse. Kaunishan tuo köynnös on mutta tietääkseni aika tukahduttavaa sorttia jos pääsee villiintymään! Tämän voisi istuttaa kyllä johonkin muualle ja laittaa tuet!
 
Leikittelyä kuvankäsittely ohjelmalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!