maanantai 8. lokakuuta 2012

Ensimmäinen oikea aplikointini.

Aiemmin olen ommellut vaatteisiin erilaisista trikoista yms, leikattuja kuvia tai valmiita merkkejä. Trikookankaaseen ompelemani kuvat ovat yleensä kupruilleet, niin siis mikäli olen ne saanut ommeltua kiinni . Ompelukoneeni on "syönyt"  tai imaissut imurin tavoin trikoon ompelukoneen sisuksiin...  Mistä tietenkin monesti on seurannut reikä kankaaseen ja mustanpuhuva pilvi ompelijan pään päälle!!! Tai paksu klönttikangasta ja lankaa ompelukseen.... MUTTA;



Löysin hyvän ohjeen Tikbumsan blogista ja uskalsin kokeilla aplikointia.

Eli aiemmin en ollut ymmärtänyt silittää kuvaa kiinni ommeltavaan kankaaseen ja myös tuo tukikankaan käyttö ompeluksen nurjalla puolella oli uutta. Ompelu oli suorastaan juhlaa, noilla ohjeilla!!!
Tuossa paidassa linnun nokka on hassun näköinen, olisi pitänyt laittaa punaista kangasta, niin ommel ei olisi erottunut niin hyvin ja tuli ommeltua hiukan nokan reunojen yli. Muutoin olen varsin tyytyväinen paitaan. Miten on voiko noissa aplikoinneissa käyttää kangasta joka ei jousta? Tietääkö kukaan, jos joku kokeneempi eksyy tänne, olisin iloinen opastuksesta asian suhteen!

Ompelin viime keväänä taskuvaippoja ja bul kangasta jäi pieniä ja vähän isompia paloja yli. En raskinut heittää kankaita pois ja hyvä niin! Eli tässä vaippojen ylijäämästä ommellut rukkaset Idea on lähtöisin Maitotytön blogista, jossa on  hyvä ohje ja hienot rukkaset.
 Omasta tulostimesta loppui muste joten piirtelin, vanhojen rukkasten avulla omankaavan. Jos jatkossa aion tehdä rukkasia täytyy kaavaa hieman muuttaa ja kuminauhoille täytynee keksiä parempi tapa laittaa. Kuminauhat rukkasten suissa, ranteen kohdalle pitäisi varmaan lisätä niin , että pysyisi pienissä käsissä paremmin.
 Kierrätystä on rukkasen sisällä oleva fleece joka on leikattu vanhasta takista. Takki on ainakin kokoa xl, joten siitä varmasti saisi vielä muutamat rukkaset tai jopa housut pienelle!

1 kommentti:

Kiva kun piipahdit !!