tiistai 16. lokakuuta 2012

Urheilupaidat ja tuunattu raitapaita

Eilen pikkumies sairastui ja kuume kipusi lukemiin 39*C ja valvella ollessa äidin syli oli paraspaikka olla. Hänen mentyä nukkumaan  innostuin vielä ompelemaan pojalle lupaamaani pitkähihaista urheilupaitaa. Tosin pikkumiehen uni melko pätkittäistä ja tiesin, että en saa itse kaikesta huolimatta nukuttua vaikka petiin kipuaisinkin, sillä inahdus ja itkun pyrähdys 10- 20 minuutin välein olisivat taatusti pitäneet valveilla. Onneksi syliin ottaminen tai selän ja pään silitys rauhoittivat uneen aina uudestaan "alkuyöstä".
Kuva otettu salaman kanssa, musta paita näyttää aivan harmaalle.

Tämä kuva otettu ilman salamaa ja paidat näyttävät kummallisille edelleen, luonnon valoa aivan liian vähän.
Nuo välit käytin näiden ompelemiseen, aijoin ensin aplikoida paitoihin pojan pelinumerot tuohon etupuolelle, mutta huomasin että kangasta ei saa silittää, en tiedä sulaisiko tuo neulos jotenkin? Paidat tein SuuriKäsityö lehden kaavoilla 3/2012 kokoa 146-152 cm. Kaava alunperin trikoopaitaan ja T-paitaan. Sen verran muokkasin kaavaa että tuohon mustaan lisäsin tuosta samasta neuloksesta hihansuuresosit ja kaulukseen laitoin myös tuosta kankaasta resorin nurjapuoli ylöspäin. Musta kangas Eurokankaan tarjouskorista ja maksoi n. 5 ,-, punainen kangas myös Eurokankaasta se ostettu metritavarana ja hinta metrille 5,90,-. Myyjä sanoi, ettei tuosta mustasta kankaasta saisi pitkähihaista paitaa, mutta kuten kuvasta näkyy pitkät hihat paidassa on ja kangasta tuo n. metri.

Pikkumiehen nukkuessa univelkoja minä päätin tehdä loppuun jo aiemmin aloittamani tuunauksen...

Tässä paita jonka olen ostanut kirppikseltä joskus viimekeväänä. Hihat yllätys yllätys tässäkin aivan liian tiukat joten päätin tuunata paitaa sopivammaksi hihojen osalta.
 Eli leikkasin hihan pois saumaa myöten.
 Leikatusta hihasta leikkasin uuden hihakappaleen arviolta...
 Neulasin kiinni ja hurautin ommella, reunat huolittelin hihasta joustavalla ompeleella joka samalla huolittelee kankaan. Uuddesta hihasta olisi voinut tehdä reilumman kokoisen, mutta kyllä tämä kotipaitana menee!





Kuvassa paitaan lisätty jo kuminauha rypytys kaula- aukosta alaspain ja musta kangas koristeeksi.
Tässä paitaan laitettu musta kangas muotoiltuna pienensin sitä vielä ja laitoin napin koristeeksi. Nappi näyttää kuvassa paljon punaisemmalta, kuin oikeasti onkaan.

 Alla vielä huono lähikuva koristeesta.Paidasta tuli kiva kotipaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit !!